ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΜΕΣΙ

 
Ο ποδοσφαιριστής ενημέρωσε την εταιρεία, δηλαδή την ΠΑΕ με την οποία έχει ακόμα συμβόλαιο: ''Σας ευχαριστώ, είσασταν πολύ ευγενικοί μαζί μου, δεν έχω το παραμικρό παράπονο, αλλά το επιτελείο μου, η προσωπική μου ομάδα εργασίας αποφάσισε να την κάνω σ΄ άλλο μαγαζί, το πιθανότερο σ' άλλους τόπους... Και επειδή είμαι σωστός επαγγελματίας σας το λέω εγκαίρως, μη σας έρθει ξαφνικό, ότι στο τέλος της σαιζόν θα χωρίσουν οι δρόμοι μας''.
Δεν πρόλαβε να το πει, ότι φεύγει από την Παρί Σαιν Ζερμαίν ο Γάλλος Κίλιαν Εμπαμπέ κι άρχισε σε στυλ reality σε ποια ομάδα θα καταλήξει. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Λες κι αυτό είναι το ζήτημα. Αν θα πάει Ρεάλ ή Μπαρτσελώνα, Λίβερπουλ ή κάπου αλλού. Να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Και άσε τον πολτό να ψηφίζει, να δικαιώνει την καταδίκη του.
Ο Εμπαμπέ τον προσεχή Δεκέμβριο συμπληρώνει τα 22, άρα όταν θα περπατάει στα 23 θα φοράει άλλη φανέλα. Αδιάφορο, αν αυτή είναι της Μπάρτσα (φώτο) ή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (παίζει το όνομα της). Σημασία έχει ότι κάθε βαρειά ποδοσφαιρική βιομηχανία, η οποία κάνει κρα προκειμένου να συντηρεί το σήμα της στο πρώτο επίπεδο, θέλει δεν θέλει μπαίνει στο παιχνίδι να εξασφαλίσει τον παικταρά της αγοράς. Και για να τον κάνει δικό της, και για μην τον έχει κάποια ανταγωνίστρια εταιρεία.
Μάπες μεταγραφές έχουν γίνει, και δεν σταματάνε οι πιο οργανωμένες ΠΑΕ της αφρόκρεμας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να κάνουν απίστευτες γκέλες σε συμβόλαια χρυσοπληρωμένων ποδοσφαιριστών. Επειδή αγνοείται σε κάποιες περιπτώσεις η ορθολογική επιλογή, με κριτήρια αυστηρά αγωνιστικά.
 
Ρεάλ, Μπαρτσελώνα, Λίβερπουλ, Μπάγερν είναι σήμερα πρότζεκτ που κυκλοφορούν με την επιχειρηματική κουλτούρα της πολυεθνικής. Παίζουν στα χοντρά πακέτα, διότι τα έσοδα τους είναι σχεδόν εξασφαλισμένα. Αδύνατον, λοιπόν, να μην υπάρξει ενδιαφέρον για τον συμπαθή μαυράκι, που ξεκίνησε από την Μονακό και δόθηκε το 2017 δανεικός στην Παρί, στην οποία ανήκει από το 2018.
Τα συμφέροντα του Βραζιλιάνου Νεϋμάρ, συμπαίκτη στην ίδια εταιρεία, την Παρί, συμφερόντων του Κατάρ, διαχειρίζεται δεκαμελές team διαφορετικών ειδικοτήτων. Λόγο έχει ο ατζέντης του σταρ, αλλά και εκείνοι οι συνεργάτες του team που έκαναν τις οικονομικές συμφωνίες με διαφημιστικές εταιρείες, χορηγούς κ.α. Ο Εμπαμπέ δεν θα μιλήσει με κανέναν εκπρόσωπο της Ρεάλ ή άλλης υποψήφιας εργοδοσίας. Απλά θα περιμένει προτάσεις, τις οποίες θα εκτιμήσουν οι τεχνοκράτες της ομάδας του.
 
Παικταράς ο Εμπαμπέ, αλλά όσον κι αν εξελιχθεί(;), είναι μάλλον απίθανο να σταθεί στο ύψος του μοναδικού Λιονέλ Μέσι. Αδιάφορο! Δεν αποκλείεται στον Γάλλο να προταθεί συμβόλαιο πολύ πιο βασιλικό απ' εκείνο του Αργεντινού. 
Διαβαστε ακομα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΛΛΑΧ