ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Η εικόνα του αγώνα στην Κύπρο ήταν ξεκάθαρη στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την φιλότιμη και μαχητική Ομόνοια. Ο πρωταθλητής δεν κέρδισε, αλλά πήρε εύκολα και όπως αναμενόταν την πρόκριση με ποδόσφαιρο αξιόπιστο και φοβικό για τον αντίπαλο. Κι ήταν μια ήρεμη και παραγωγική μηχανή στο γήπεδο ο Ολυμπιακός και στα δυο ημίχρονα.

Η Ομόνοια προσπάθησε, από τον πρώτο λεπτό ξεκίνησε να πιάσει το στόχο, να πετύχει ένα γκολ, να μπει έτσι στο στοίχημα της παρτίδας, αλλά δεν μπορούσε να αποφύγει την αγωνία μήπως κάθε στιγμή σκοράρει ο Ολυμπιακός. Που στάθηκε τόσο ικανοποιητικά, επιθετικά και αμυντικά, με συνέπεια να κρατάει σε… απόσταση τις φρούδες ελπίδες των γηπεδούχων.

Του άξιζε, λοιπόν, και με το παραπάνω του Ολυμπιακού το εισιτήριο στους ομίλους του champions league, μετά την πετυχημένη πορεία στη διαδικασία των προκριματικών παιχνιδιών. Μα πάνω απ’ όλα ο πρωταθλητής ίσως για πρώτη φορά μπαίνει στη Νο 1 ευρωπαϊκή διοργάνωση με αυξημένο ειδικό βάρος. Με απαιτήσεις όχι απλά να έχει το δικαίωμα να δώσει έξι ματς. Αλλά σαν την ομάδα την ικανή πλέον να διεκδικήσει το κάτι περισσότερο από την… τιμητική παρουσία.

Αυτός ο Ολυμπιακός, με την αξία και την πείρα των ποδοσφαιριστών του, θα γευτεί την… αποτυχία εάν δεν προχωρήσει στους 16 του champions league. Το χθεσινό 0-0 λέει πολλά γι’ αυτόν που βλέπει. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μόνο τη ρεβάνς αλλά ανέβηκε στη ζυγαριά και βρέθηκε στο μέγεθος της κατηγορίας champions league.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ