ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΓΡΑΝΑΔΑ

 

Από τότε που μπήκα στη δουλειά το ‘ριξα στη… γεωγραφία. Πολλά έμαθα χάρη στο ποδόσφαιρο. Κληρωνόταν με ευρωπαϊκή ομάδα μια δική μας, επιτόπου την έψαχνα για την πόλη της αντιπάλου. Και έμαθα πολλά για τον τόπο και την Ιστορία μιας ξένης περιοχής που ούτε καν είχα πάρει χαμπάρι στο σχολείο.

Δεν αποκλείεται κάτι να μας είχαν πει στο σχολείο, αλλά για να διδαχθείς οτιδήποτε πρώτα χρειάζεται να σε κερδίσει το μάθημα. Αυτό που δεν κάνουν οι δάσκαλοι, δηλαδή να προκαλέσουν την περιέργεια του μαθητή, και να μην περιμένουν στη ψύχρα να ενδιαφερθεί για τούτο και το άλλο.

Στη Γρανάδα παίζει απόψε στις 10 ο ΠΑΟΚ. Η λέξη Ανδαλουσία ακούγεται μαγικά και εξωτικά. Ιστορική πόλη η Γρανάδα της Ανδαλουσίας (φώτο), σε υψόμετρο 750 μέτρα και με ένα εκατομμύριο κόσμο, είναι η πατρίδα του ποιητή Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα. Περί Γρανάδας και Λόρκα, όσοι έχουν το δικό μου ψώνιο, ας απευθυνθούν στις γνωστές πηγές…

Ποδοσφαιρικά. Ευτυχώς που ο ΠΑΟΚ δίνει το ματς εκτός έδρας. Γιατί; Στην Τούμπα θα είχε το άγχος, την πίεση ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Στη Γρανάδα με συγκεκριμένο πλάνο η ομάδα και εύκολα μπορεί να το βγάλει, και να δείξει τις δυνατότητες της. Να αφήσει τους γηπεδούχους να κυνηγάνε το δύσκολο, τη νίκη, και ο ΠΑΟΚ να περιοριστεί στο εύκολο, να μη χάσει. Και να έχει στην καβάτζα τη δυνατότητα να αρπάξει το διπλό.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ Ο ΠΑΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ Ο ΟΛΥΝΠΙΑΚΟΣ