Η ΑΕΚ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ… ΤΖΑΚΙ

 

Σε δυο διαφορετικούς ποδοσφαιρικούς κόσμους ανήκουν ΑΕΚ και Λέστερ. Η μέρα με τη νύχτα. Κι όμως, αντίπαλοι οι δυο τους στο γήπεδο πιθανόν να μην το… δείχνουν. Ότι μεταξύ τους υπάρχει διαφορά ταξική, κοινωνική και οικονομική. Η μεν Λέστερ προέρχεται από πρωτάθλημα που είναι το απόλυτα παράδειγμα προς μίμηση, η δε ΑΕΚ από τη λεχριτοσύνη της ποδοσφαιρικής Ελλάδος.

Ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει πως θα κάτσει το ματς στο αποτέλεσμα, απόψε στις 8, στο ΟΑΚΑ. Αν θα κερδίσει ή όχι η μια ομάδα και με ποιο σκορ. Αυτά δεν γίνονται. Αν, όμως, κάποιος επιχειρήσει να διαγνώσει την εικόνα του αγώνα, εύκολα θα πει ότι η ΑΕΚ δεν θα παίξει σα… γηπεδούχος. Ακόμα κι αν η αγγλική ομάδα παραχωρήσει το μισό γήπεδο στην ΑΕΚ, η ελληνική ομάδα θα είναι πολύ… σεμνή.

Επόμενο. Ναι μεν η Λέστερ (φώτο) δεν είναι το βαρβάτο μέγεθος στην πατρίδα της, δεν κομπλεξάρει το όνομα της, αλλά είναι δεδομένη η ανωτερότητα της, σε σύγκριση με την ΑΕΚ. Φαβορί, άλλωστε, στον όμιλο είναι η Λέστερ, κι αυτό μάλλον δεν είναι ευχάριστο γι’ αυτήν. Αγγλική ομάδα, αλλά χωρίς εμπειρίες ευρωπαϊκές, δεν αποκλείεται το φορτίο του φαβορί να την αποπροσανατολίζει.

Θα ήταν παράλειψη να μη σημειωθεί τούτο: Οι αγγλικές ομάδες δεν τρομάζουν όταν παίζουν στην Ελλάδα. Γιατί; Επειδή δεν δείχνουν πως είναι ομάδες από τζάκι. Γιατί; Επειδή δεν χρειάζονται να το αποδείξουν και συνήθως αντιμετωπίζουν το ματς σα μια υποχρεωτική διαδικασία. Ασφαλώς διότι υποτιμούν την ελληνική ομάδα.

Διαβαστε ακομα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤ΄ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ... ΜΑΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ