ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤ΄ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ... ΜΑΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

 

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα. Τι σημαίνει αυτό; Όχι, βέβαια, ότι ένα από τα τρία αποτελέσματα είναι η ήττα. Αυτό το ξέρουν και τα μπετά της εξέδρας. Σημαίνει ότι οοοοόλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα στην ήττα. Σημαίνει και η καλύτερη ομάδα κάποιες φορές φεύγει από το παιχνίδι με ήττα. Σημαίνει ότι δεν τρέχει τίποτα, αν χάσει μια ομάδα. Αν ζυγίζει στα κιλά της θα ξαναβρεθεί στα ίσα της.

Ήταν χθες το βράδυ στην Πορτογαλία καλύτερος ο Ολυμπιακός; Σε καμιά περίπτωση. Δικαιούταν κάτι περισσότερο από την ήττα; Όχι, δεν δικαιούταν, μάλιστα απέναντι σε αντίπαλο, όχι ανώτερο απλά, αλλά και με ειδικό βάρος μεγαλύτερο. Έτσι είναι. Από κάθε άποψη η Πόρτο υπερέχει του Ολυμπιακού με τα κριτήρια της ευρωπαϊκής πλάστιγγας.

Καλά κι άγια όλα αυτά, τα ποδοσφαιρικά που λέμε. Άλλο ποδόσφαιρο, όμως, άλλο το πώς βλέπει το παιχνίδι ο οπαδός, φίλος και αντίπαλος. Και πως το βλέπει το... πρωτοσέλιδο. Το βλέπει με τα δικά του μάτια. Τα αντιποδοσφαιρικά. Μαύρο – άσπρο το βλέπει. Κέρδισε; Γίγαντας η ομάδα. Έχασε; Δεν είναι γίγαντας, δεν αξίζει χειροκρότημα. Γίγαντας η ομάδα ακόμα κι αν δεν έπαιξε καλά, αλλά πήρε τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε καλά με την Πόρτο κι αυτή δεν του χαρίστηκε. Προς τι η απογοήτευση και κατ’ ευθείαν να ντύσουν στα μαύρα την παρουσία του πρωταθλητή στο ματς με την Πόρτο;

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ