ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ

 

Ο μεγάλος αντέχει την κριτική. Και την αποζητάει. Γιατί να τη φοβάται; Μεγάλος είναι και δεν κονταίνει αν του πεις ''Δεν πήγες καλά σήμερα'', ''Κακός ήσουνα, αγνώριστος, μέτριος''. Απεναντίας, ο αδύναμος, ο μικρός έχει ανάγκη το χάδι, το γλείψιμο, την καλή κουβέντα. Αν δεν παίξει καλά, περιμένει να του πεις ''Άτυχος ήσουνα, θα μπορούσες την ισοπαλία, Δεν πειράζει''. Αν πεις στον μικρό την αλήθεια, μετά την αποτυχία του, τον κομπλεξάρεις. Και θα σε χαρακτηρίσει σκληρό, αυστηρό.

Ποιο είναι το νόημα της εξόδου στην Ευρώπη; Να δείξει το μπόι του ο Ολυμπιακός. Και να πάρει εμπειρίες, χρήματα και αποτελέσματα. Και να εισπράξει κριτική, βέβαια. Όχι μόνο το χειροκρότημα στις καλές του. Και κριτική δεν είναι η σπάτουλα. Το μαύρο να το κάνουν άσπρο. Ούτε κριτική σημαίνει διαγωνισμός στις ανοησίες. Στις σαχλες.

Άργησε, είπαν, να ξυπνήσει ο Ολυμπιακός. Ήταν πολύ καλός στο β΄ ημιχρόνιο και θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Ρεσιτάλ παρωδίας σε ποδοσφαιρική κριτική. Ο ανύπαρκτος Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο έχανε μόνο 1-0 και στην επανάληψη, που… έδειξε ικανός για το θαύμα, για την ανατροπή, έφαγε δυο τεμάχια από παίκτες- αλλαγή. Οι σκόρερ στο 2-0 και στο 3-0 μπήκαν στον αγώνα στο β΄ μέρος.

Το ποδόσφαιρο είναι σοβαρό πράμα και δεν σηκώνει κουταμάρες. Ο δε Ολυμπιακός πράγματι έχει δυνατότητες και τον υποτιμούν αυτοί που τον… θάβουν με γλυκανάλατες κριτικές. Δεν κοιμόταν στο α΄ ημίχρονο ο πρωταθλητής. Αποφάσισε να παραστήσει τον σκαντζόχοιρο, κι αυτή ήταν μια πέρα για πέρα λάθος τακτική. Ένας Ολυμπιακός σε κατάσταση απόλυτης αμυντικής στάσης περίμενε να μην πάθει ζημιά ποντάροντας μονάχα στις… τρίχες του.

Ο σκαντζόχοιρος, τούτο το εντομοφάγο θηλαστικό, όταν βρεθεί σε δύσκολη θέση, υποστηρίζει τον εαυτό του με τις τρίχες του, που είναι αγκάθια σ’ όλο του το κορμί. Έτσι και ο Ολυμπιακός με το ξεκίνημα του ματς κρύφτηκε καλυπτόμενος στα αγκάθια του. Σε απόλυτη αμυντική διάταξη και παρέδωσε τα κλειδιά του αγώνα στον αντίπαλο.
Μ΄ άλλα λόγια στα πρώτα 40 λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιξε με τέτοιο τρόπο που απαξίωσε ο ίδιος τον εαυτό του. Και το χειρώτερο, πέραν από το 1-0 του α΄ ημιχρόνου, που δεν θα ήταν έκπληξη να τελείωνε 3-0 και 4-0, ήταν η προσβλητική εικόνα που παρουσίασε σαν ομάδα ανταγωνιστική σε επίπεδο ομίλων του champions league.
Στα δυο τελευταία ματς του ομίλου ο Ολυμπιακός έκανε δυο ήττες με 5-0 σε βάρος του, Μη στεκόμαστε στα αποτελέσματα. Είναι κριτική αντιποδοσφαιρική. Ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί. Όλα μέσα είναι στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν. Ο Ολυμπιακός να τερματίσει τελευταίος, τρίτος, δεύτερος. Φαβορί για την πρώτη θέση η Μάντσεστερ Σίτυ (φώτο) με τις τρεις τριάρες στις τρεις νίκες της σε τρία παιχνίδια.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ... ΣΥΜΦΕΡΕΙ