ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ

 
Μας κάνουν πλάκα από τον Ολυμπιακό. Αυτό σκέπτεται ο λογικός, ο ''ορθά'' σκεπτόμενος περί τα ποδοσφαιρικά. Είναι δυνατόν ο σημερινός Ολυμπιακός να... φοβάται τον σημερινό Παναθηναϊκό; Είτε έχει απουσίες, είτε όχι ο πρωταθλητής στο αποψινό ''ντέρμπυ'' στο Καραϊσκάκη, με τον Παναθηναϊκό; Ναι, είναι δυνατόν να υπολογίζει το παιχνίδι, και πολύ σοβαρά, ο Ολυμπιακός. Ο πολύ ανώτερος του Παναθηναϊκού Ολυμπιακός.
Επίδειξη ποδοσφαιρικής αφέλειας θα είναι από πλευράς Ολυμπιακού αν δεν αντιμετωπίσει τον αντίπαλο του λες και δίνει κρίσιμο ματς ευρωπαϊκό. Επειδή είναι πολύ φυσιολογικό να πάθει ζημιά. Να χάσει το τρίποντο. Όχι απλά να παραχωρήσει ισοπαλία. Και να υποχρεωθεί να τεντωθεί, να ζοριστεί διότι δεν του βγαίνει το... ματσάκι.
Μιλάει η Ιστορία. Εκτός κόλπου ο Παναθηναϊκός, εκτός τροχιάς πρωταθλητισμού, πολύ πίσω στη βαθμολογία, μοιάζει με πεινασμένο θηρίο και με ίδια... κιλά όταν βρίσκεται απέναντι στον Ολυμπιακό. Και βγαίνει η ψυχή του ανώτερου Ολυμπιακού για να φτάσει στη νίκη- αν τα καταφέρει να επιβληθεί, τελικά.
Τι συμβαίνει; Που οφείλεται αυτό το φαινόμενο που γεννήθηκε αρκετές δεκαετίες πριν. Η ισοπέδωση αξιών ανάμεσα στους ''αιώνιους'' ακόμα κι όταν ο ένας από τους δυο είναι ''νεκρός'' αγωνιστικά, τέλος πάντων μειονεκτεί για διάφορους λόγους. Είναι ο πυρετός που ανάβει στα αποδυτήρια. Προπονητής και παίκτες του Παναθηναϊκού, έστω κι αν ήρθαν χθες στην ομάδα, έστω κι αν δεν έπαιξαν ποτέ εναντίον του Ολυμπιακού, σα να παίρνουν ποδοσφαιρικό ''βιάγκρα'' και σεληνιάζονται γι' αυτό το συγκεκριμένο ματς.
Στη φώτο, Ζέκα και Μπεργκ στο 3-0 του Παναθηναϊκού το 2014. στο Καραϊσκάκη.
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ…