ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ… ΧΡΗΜΑ

 

Χωρίς πλάκα. Στην Ελλάδα δεν είναι γνωστά κάποια βασικά, βασικότατα πραγματάκια στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα ποια είναι η ευθύνη του μεγαλομετόχου σε μια ΠΑΕ. Ποια είναι η δουλειά του προπονητή. Μιλάμε σοβαρά, δεν αστειευόμαστε. Και εκείνο για το οποίο υπάρχει η απόλυτη άγνοια στον κόσμο, αλλά και στους δημοσιογράφους, είναι ο ρόλος του ''τεχνικού διευθυντή''. Το νέο φρούτο στο ντόπιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Απολύθηκε ο Ρόκα και ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό φέρνει άλλον τεχνικό διευθυντή. Κουφό. Θεόκουφο. Στην πραγματικότητα θα συμβεί το εξής φρικιαστικό: Θα αναλάβει στη θέση του Ρόκα που έκανε 12 μεταγραφές άλλος για να κάνει κι αυτός μεταγραφές! Να φορτωθεί η ΠΑΕ το κόστος κάποιων εκατομμυρίων με συμβόλαια παικτών οι οποίοι δεν θα… παίξουν. Όπως συμβαίνει με τα... διαμάντια και ρουμπίνια και άλλα πολύτιμα πετράδια που έφερε ο Ρόκα.

Η δουλειά του τεχνικού διευθυντή ΔΕΝ είναι να κάνει μεταγραφές. Είναι ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ σύμβουλος του μεγαλομετόχου σε θέματα ποδοσφαιρικά, προπονητικά, αγωνιστικά. Όπως ο πρόεδρος της ΠΑΕ κουμαντάρει το μαγαζί με τον διευθυντή στα θέματα τα οικονομικά, τα επικοινωνιακά, τα νομικά κ.α.

Συνήθως ο νταραβεριτζής για λογαριασμό της ΠΑΕ, ο υπάλληλος της, έχει τη μίζα του σε κάθε μεταγραφή. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κανόνας, και δεν γίνεται με πρόεδρο ΠΑΕ που κοιμάται όρθιος. Ή ασχολείται με… άλλες μπίζνες, εξωποδοσφαιρικές, και έχει τον τρόπο του να κονομάει διαφορετικά.

Είπε ο Μπολόνι, ο νέος προπονητής στον Παναθηναϊκό ''Ανάγκη έχουμε π.χ. έναν εξτρέμ, ένα χαφ, και οπωσδήποτε κεντρικό αμυντικό''. Φοβερά πράγματα. Και θα προσληφθεί ο Γάλλος Πιέρ Ντοερσί (φώτο) για να βρει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές. Κι αν φέρει κάποιους με κουσούρι, όπως ο Ρόκα, παίκτες που δεν παίζουν, τι θα τον κάνουν τον καινούργιο τεχνικό διευθυντή; Θα τον απολύσουν κι αυτόν. Για να έρθει ο επόμενος. Να κυκλοφορεί το χρήμα στην ΠΑΕ του Αλαφούζου…

Διαβαστε ακομα:

ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΑΝ... ΟΝΕΙΡΟ