Ο ΠΑΟΚ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ…ΕΑΥΤΟ

 

Πριν συμπληρωθεί τέταρτο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στην Ολλανδία με 2-0, αλλά τελικά έχασε με 3-2. Γιατί δεν στέκονται στο ματς κι αρχίζουν τις μπαρούφες; Επειδή δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Με τον αγώνα. Με το τώρα. Και επιτόπου το ρίχνουν στο αύριο. Στο τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ στα δυο τελευταία ματς του ομίλου για να προκριθεί αυτός κι όχι η ολλανδική ομάδα.

Να το πούμε αλλοιώς. Ο ΠΑΟΚ, όπως άλλωστε η Αϊντχόβεν, δεν έπαιξαν για να… προκριθούν. Έπαιξαν για να παίξουν. Επειδή αν δεν έβγαιναν στο γήπεδο, δεν θα τους βλέπαμε. Ούτε θα είχαν στηθεί οι κάμερες της τηλεόρασης. Όλα γίνονται για το παιχνίδι. Κι εμείς οι θεατές παρακολουθούμε το δρώμενο για το παιχνίδι. Όχι για να αρχίσουμε στο τέλος να υπολογίζουμε αν ο ΠΑΟΚ ή όποια άλλη ομάδα έχει τύχη στην πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έκανε γρήγορα το 2-0 και το ίδιο γρήγορα, σε τρία λεπτά η ολλανδική ομάδα από το 1-2 το ανέτρεψε σε 3-2. Γιατί; Δεν το πλησιάζουν αυτό. Τι συνέβη και ένα δικό του τρίποντο ο ΠΑΟΚ δεν το κράτησε στην τσέπη. Κάπου οφείλεται και οι παίκτες που κωουτσάρει ο άπειρος Πάμπλο Γκαρσία (φώτο) κάποια στιγμή σταμάτησαν να έχουν επαφή με τον αγώνα. Σαν κάποιον που ξαφνικά χάνει τον έλεγχο του μυαλού του, μπλοκάρει, δεν σκέπτεται, δεν υπάρχει.

Ο Ολυμπιακός στο 3-0 με την Μάντσεστερ Σίτυ στην Αγγλία έπαιξε μπάλα. Ήταν πολύ καλός ένα ημίχρονο. Ποιο είναι το ανέκδοτο; Οι ολυμπιακοί παρηγορήθηκαν με το καλό ημίχρονο και αγνόησαν το κακό ημίχρονο. Η ιστορία έχει κι άλλο ανέκδοτο. Πιο κατσαρό. Στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την πιο άσχημη εμφάνιση της Ιστορίας του στην Ευρώπη. Αν υπήρχε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη θα αποφάσιζε το ματς 5-0 υπέρ της Σίτυ.

Κι όμως. Ο Μαρινάκης δεν είδε τα χάλια της ομάδας του και είπε ότι ο διαιτητής αδίκησε τον Ολυμπιακό. Πράγματι, το 1-0 έγινε με φάουλ, δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Όταν, όμως, η ομάδα είναι νεκρή 88 λεπτά στο παιχνίδι και έχει γλυτώσει τον διασυρμό, ασχολείσαι μ’ αυτό.

Τι συνέβη και ο ΠΑΟΚ έχασε 3-2; Το αφήνουν αυτό. Την αποτυχία δεν την πλησιάζουν. Αν μιλήσουν για το ματς θα αναφερθούν στο 2-0 του ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά. Και αφού τελείωσε το ματς, η κουβέντα είναι τι θα κάνει η ομάδα στα δυο τελευταία παιχνίδια.

 Διαβαστε ακομα:

 

ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΕΚ ΣΤΗΝ… ΕΚΠΛΗΞΗ