ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΡΗ

 

Πολύ μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη και πολύ μεγάλη αποτυχία του Άρεως. Αυτό έγινε σε παιχνίδι φτωχό από φάσεις και ποδοσφαιρική δράση. Ποιος, όμως, ασχολείται με την ποιότητα και το θέαμα ενός αγώνος που αποκατέστησε... ιστορικά δεδομένα; Ο δεύτερος της βαθμολογίας και γηπεδούχος Άρης έδωσε κανονικά τη νίκη στην ΑΕΚ και απέδειξε πανηγυρικά πως δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να διατηρήσει τα… κεκτημένα. Απώλεσε τη δεύτερη θέση και την εμπιστοσύνη ότι πράγματι είναι ικανός να διατηρηθεί στην κορυφή.

Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε. Και χωρίς να είναι καλή, πέτυχε να παρουσιαστεί καλύτερη από τον αντίπαλο, τον οποίο περιόρισε αποφασιστικά. Ο Άρης δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να χάσει στην έδρα του, όπου πέρασε μονάχα ο Ολυμπιακός. Το πλέον αξιοσημείωτο: Ο Άρης δέχθηκε το γκολ και… δεν αντέδρασε. Τίποτα. Νεκρός. Ακίνδυνος εντελώς. Τις ευκαιρίες τις σχεδίασε… στον πίνακα ο προπονητής του πριν το ματς.

Με Χιμένεθ βελτιώθηκε αμυντικά η ΑΕΚ κι αυτό στάθηκε αρκετό να της δώσει το τρίποντο. Το πιο σπουδαίο της σαιζόν. Το γκολ ήλθε από στημένη φάση, μαστοριάς κτύπημα φάουλ έξω από την περιοχή του μαυρούκου Γκαρσία.

Πολλά αλλάζουν στην ΑΕΚ για τη συνέχεια μετά το χθεσινό διπλό. Η αναρρίχηση στη βαθμολογία φτιάχνει τη ψυχολογία και απαιτεί αυτοσυγκέντρωση για να μην υπάρξουν γκέλες και αδικαιολόγητες απώλειες βαθμών. Δεύτερη είναι η ΑΕΚ, αλλά ξεκάθαρα δεν κυνηγάει πρωτάθλημα. Άρα, το ζητούμενο είναι μόνο να βγάζει στο γήπεδο τις δυνατότητες της.  

 Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΤΕΜΠΟ ΜΕ... ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ…