ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

 

Κέρδισε 2-0 η ομάδα εκτός έδρας με δυο δικά του γκολ και ρώτησαν τον παικταρά: ''Πιστεύεις ότι τελικά η Μίλαν θα πάρει το πρωτάθλημα;''

Πολυμεταχειρισμένη και κάργα κλισέ η ερώτηση. Τα λεφτά είναι στην απάντηση. Και, βέβαια, στέκεσαι στο ποιος είναι αυτός που δίνει την απάντηση. Ποιος; Κανένας άλλος στον κόσμο δεν θα έλεγε μπροστά στις κάμερες την κουβέντα

- Πιστεύω στον Ζλάταν! Πιστεύω στον εαυτό μου...

Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Κακώς και εσφαλμένως τον γράφουν νέο 39 χρονών. Τα 39 έχουν πεθάνει. Ο παίκτης γεννήθηκε 3 Οκτωβρίου 1981, άρα περπατάει ήδη στα 40 εδώ και τέσσερις μήνες. Και σαραντάρης πλέον κάνει πρωταθλητισμό και προσωπικό και με την ομάδα του, την Μίλαν στην οποία επέστρεψε μετά από οκτώ χρόνια.

Η Μίλαν είναι η Νο 1 ιταλική ομάδα, διότι έχει κατακτήσει 7 φορές το champions league. Η Ίντερ τρεις φορές και η Γιουβέντους δυο φορές. Δέκα χρόνια έχει να πάρει πρωτάθλημα η Μίλαν και φέτος, μετά την 18η αγωνιστική, προηγείται στη βαθμολογία με 3 πόντους διαφορά από την Ίντερ.

Συμβαίνει σε ομάδες Βκαι Γ εθνικής να παίρνουν έναν βετεράνο μπαρουτοκαπνισμένο για να τις βοηθήσει στο πρωτάθλημα. Συνήθως να μην υποβιβαστούν, όχι να κτυπήσουν άνοδο. Ο... γεροξούρας Ιμπραίμοβιτς μετά από πολύ μεγάλη καριέρα σε κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ βιτρίνας είχε τα άντερα να πέσει στον ανταγωνισμό με τον ίδιον τον εαυτό του. Ε, το τελευταίο που λογάριασε ήταν να εκτεθεί, να γελοιοποιηθεί, να γίνει στόχος ανέκδοτων της εξέδρας.

Γιατί όχι αναμενόμενο για σαραντάρη. Να τον πάρουν στο ψιλό και οπαδοί της Μίλαν, και αντιπάλων ομάδων. Αυτόςόμως, πιστεύει στον Ζλάταν! Και, μεταξύ μας, θεωρεί άτυχο τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς γιατί η καριέρα του έπεσε στις δεκαετίες της κυριαρχίας Μέσι και Ρονάλντο. Το λέει στον Ζλάταν ο Ιμπραίμοβιτς:

- Είμαι ο καλύτερος. Ο ανώτερος όλων. Είμαι ο πρώτος, δεν υπάρχει άλλος σαν κι εμένα.

Το λέει και το εννοεί. Μοιάζει με παραμύθι. Που θα το λένε μετά από χρόνια. Ότι ένας ποδοσφαιριστής στα 40 του νταηλήκι έχει αφαιρέσει 10 και 15 χρόνια από την ηλικία του με φανέλα ομάδας που διεκδικεί την κούπα σε σκληροτράχηλο πρωτάθλημα, όχι κάποιας Αλβανίας ή Ελλάδος.
Διαβαστε ακομα: