ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

 

Πρωτομαγιά του 1967, γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών με την παρουσία 30.000 ανθρώπων!!! Επόμενο. Παντρευόντουσαν δυο κάποτε φτωχόπαιδα που πραγματοποίησαν το όνειρο τους. Να πετύχουν στη ζωή τους και να αγαπηθούν από τον κόσμο. Αυτό είναι το made in Greece όνειρο. Να γίνει διάσημος, κυρίως να χοντροκονομήσει κάποιος είναι το ''αμερικάνικο όνειρο''.

Μίμης Δομάζος ο ποδοσφαιριστής γαμπρός, Βίκυ Μοσχολιού (1943-2005) η λαϊκή τραγουδίστρια νύφη. Εποχή μιας άλλης Ελλάδος, δυο περίπου δεκαετίες μετά τον πόλεμο, όπου ο κατακλυσμός του καινούργιου δεν είχε αφαιρέσει εντελώς τη γραφικότητα της κοινωνίας. Και, από την άλλη, δεν υπήρχε χώρος στην Ελλάδα να βγει στον αφρό και να γίνει φίρμα ο ποδοσφαιριστής ή ο τραγουδιστής της μιας νύχτας.

Ο Μίμης Δομάζος είναι της αλάνας μπαλαδόρος. Και παρέμεινε εκφραστής γνήσιος του παλιού κόσμου των γηπέδων μέχρι που κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 38 χρονών. Δεν είχε ανάγκη τα προπονητικά συστήματα το δικό του ''ποδόσφαιρο γειτονιάς'', γιατί η ποιότητα του, η τεχνική, η πάσα και η ντρίμπλα του ήταν υπεράνω τακτικής του μαυροπίνακα. Στη φώτο, με αρχηγό τον Δομάζο ο Παναθηναϊκος του 1971 στο Ουέμπλεϋ, πριν αρχίσει ο τελικός του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, κόντρα στον Άγιαξ.
Ήταν ο στρατηγός. Από το δικό του πόδι ξεκινούσε η επίθεση και με το δικό του αισθησιασμό κρατούσαν οι σφυγμοί της ενδεκάδας. Γεννήθηκε το 1942, σα σήμερα 22 Ιανουαρίου και από την Άμυνα Αμπελοκήπων πήγε το 1959 στον Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε κοντά στα 20 χρόνια. Το 1978 φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ και επέστρεψε το 1980 στον Παναθηναϊκό, για να κλείσει τιμητικά την πολύ μεγάλη καριέρα του.
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ… ΤΡΥΠΙΑ ΤΣΕΠΗ