ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, Ο ΓΚΑΡΣΙΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

 

Η ομάδα είναι κλεισμένη στην περιοχή της και πιέζεται από τον αντίπαλο. Έχει ανάγκη να αντιδράσει, να περάσει τη σέντρα, να πάρει ανάσες η άμυνα, να δείξει ότι κι αυτή είναι ικανή για τη ζημιά. Πως, όμως, η ομάδα όταν είναι στριγμωμένη να βγει μπροστά όταν έχει αδυναμία να οργανωθεί, να πάρει κατοχή, να αναπτυχθεί;

Οι ισορροπίες στο ματς έρχονται τούμπα και μόνο από έναν παίκτη. Μόνο από έναν! Αρκεί αυτός ο ένας, και χωρίς συμπαράσταση, χωρίς υποστήριξη από συμπαίκτη, έχει τα προσόντα να κουβαλήσει μόνος του τη μπάλα μέχρι την απέναντι πλευρά. Γιατί με το τόπι ανάμεσα στα πόδια του είναι ασταμάτητος. Για πλάκα ανατρέπει την αντίσταση του αντιπάλου που θα τολμήσει να τον εξουδετερώσει.

Ο 23χρονος από το Τρίνινταντ Λιβάι Γκαρσία, από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ΑΕΚ, είναι ο ακραίος, αυτός που παίζει στη γραμμή του αράουτ, και ταχυδακτυλουργικά κάνει την ομάδα του να φαίνεται διαφορετική απ’ ό,τι πραγματικά είναι. Ο παίκτης ξεκινά από το ύψος της σέντρας και συνεχίζει μέχρι να δώσει έτοιμο γκολ σε συμπαίκτη. Όπως έγινε χθες στην Τούμπα.

Από τη μια σε συστράτευση όλος ο ΠΑΟΚ για εξόρμηση, από την άλλη μια κούρσα του αραπάκου Γκαρσία φέρνει το έργο όχι απλά στα ίσα, αλλά σε κατάσταση συναγερμού στα καρέ των γηπεδούχων.

Διαβαστε ακομα:

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΕΚ ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΟΔΟΔΟΣΦΑΙΡΟ