ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ… ΠΑΙΖΕΤΑΙ

 

Τι άλλο χρειάζεται κανείς για αντιληφθεί ξεκάθαρα και τελεσίδικα πως δεν υπάρχει μπέσα στη μπάλα. Πως δεν αξίζει να αντιμετωπίζει κανείς με λογική ό,τι τρέχει σχετικά με το ποδόσφαιρο. Δεν ισχύει η αλήθεια της κουβέντας Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Αυτά τα ξεχνάμε. Στο παιχνίδι ισχύει όταν λέμε σύκα εννοούμε και σκάφη, και αχλάδια και σέλινα και ό,τι άλλο δεν βάζει ο νους.

Ο ΟΦΗ είχε κερδίσει 4-1 στο Βόλο το ματς πρωταθλήματος και χθες στον αγώνα κυπέλλου παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο Ηράκλειο. Με συνέπεια να αποκλειστεί από τους ''8'' και να προκριθεί ο Βόλος. Καθόλου περίεργο. Απεναντίας συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο αυτό που αν ήταν κανόνας και κατά 10 με 15% στις μπίζνες, τα πράγματα στον πλανήτη θα ήταν εκτός ελέγχου.

Δεν είναι δυνατόν να μπει προγραμματισμός, στόχος, να διατεθούν πιστώσεις, επενδύσεις σε οικονομικά μεγέθη στα οποία ενυπάρχει η πιθανότητα του... απίθανου. Του παράλογου. Του ανάποδου.

Χθεσινό και το διαζύγιο του 50χρονου Αυστριακού προπονητή Νταμίρ Κάναντι με τον Ατρόμητο. Ανέλαβε την ομάδα το 2017, σχεδόν άσημος, κι όλοι είπαν πως η ομάδα, επιτέλους, βρήκε τον άνθρωπο της. Το λαχείο ο άνθρωπος. Σοβαρός, σεμνός, μετρημένος. Κάθισε δυο χρόνια, έφυγε στη Γερμανία, στη Νυρεμβέργη και επέστρεψε στο Περιστέρι μόλις προ μηνών. Και ο απόλυτα πετυχημένος στον Ατρόμητο κρίθηκε ο αποτυχημένος. Η νερόβραστη πατάτα.

Είπαμε. Το ποδόσφαιρο δεν… παίζεται. Δεν πιάνεται. Έχει τη δύναμη να ανατινάζει σχεδιασμούς, συμφωνίες, προσωπικότητες. Το άσπρο να το κάνει μαύρο, για πλάκα.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ… ''ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ''