Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ… ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ

 

Απόψε στις 8 το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μεγάλο λόγω της σπουδαιότητας του, όχι ακριβώς γιατί ο αντίπαλος είναι κάτι το εξαιρετικό. Στο ποδόσφαιρο όπως έχει στηθεί οργανωτικά η κρισιμότητα και η ιστορικότητα ενός αγώνα εξαρτάται από το ποιο λόγο βρίσκονται στη σέντρα οι δυο αντίπαλοι. Θα παίξουν ποιος θα πληρώσει τα σουβλάκια ή ποιος θα προκριθεί για το πάρα πέρα;

Και ποιο είναι το μετά αν προκριθεί ο Ολυμπιακός; Να περάσει σε μια ακόμα νοκ-άουτ αναμέτρηση στη φάση των ''16'' του γιουρόπα. Ο πρωταθλητής, λοιπόν, θα παίξει με την ολλανδική ομάδα για να την αποκλείσει; Λάθος!

Καμιά ομάδα δεν βγαίνει στο γήπεδο για να διαγωνιστεί έτσι ή αλλοιώς ανάλογα με το ειδικό βάρος κάθε παιχνιδιού. Έτσι και ο Ολυμπιακός, θα τα δώσει όλα, όσα μπορεί, ακόμα κι αν του αρκούσε η ισοπαλία. Κίνδυνος- θάνατος είναι οι… υπολογισμοί του τύπου παίζουμε τόσο όσο… χρειάζεται. Παίζουμε μόνο για να κερδίσουμε 1-0 ή να μη φάμε μόνο ένα γκολ.

Βεβαίως ο Ολυμπιακός χρειάζεται να σκοράρει με αντίπαλο που είναι για τα δόντια του. Να σκοράρει διότι είναι μάλλον βέβαιο πως στη ρεβάνς θα δεχθεί τέρμα, τέρματα. Δεν θα παίξει, όμως, ο Ολυμπιακός για να κερδίσει, ούτε για να σκοράρει. Θα παίξει όσο το δυνατόν καλά και σωστά και ό.τι βγει.
Στη φώτο, από το 4-1 στην Τούμπα του ΠΑΟΚ επί της Αϊντχόβεν, η οποία επίσης τον περασμένο Νοέμβριο νίκησε 3-2 την ελληνική ομάδα και την απέκλεισε στον όμιλο του γιουρόπα.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΣΕΜΕΔΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ Η ΦΥΛΑΚΗ