''ΤΩΝ 4'' ΤΟ… ΑΧΑΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Άρης 43 βαθμούς, ΑΕΚ 43, ΠΑΟΚ 43, Παναθηναϊκός 41. Αν δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός, τότε το πρωτάθλημα θα ήταν μούρλια. Αγωνία μέχρι το τέλος. Τις αναπνοές μας θα κρατούσε από αγωνιστική σε αγωνιστική. Ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη. Με τον Ολυμπιακό να έχει ξεφύγει πολύ μπροστά στη βαθμολογία και σίγουρο πρωταθλητή, δεν έχει καμιά σημασία ποιος θα τερματίσει δεύτερος.

Έγιναν 22 αγωνιστικές, απομένουν άλλες τέσσερις για να κλείσει το κανονικό πρωτάθλημα και αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα μπαράζ της κορυφής. Τα play-off με τη συμμετοχή και του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, ο οποίος με τη διαφορά που έχει δεν χάνει την κούπα.

Αν δεν είχε απώλειες ο Ολυμπιακός θα είχε 66 βαθμούς. Πίσω, λοιπόν, από τους 57 του πρωτοπόρου, ακολουθούν με 43 Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και με 41 πόντους ο Παναθηναϊκός. Οι τέσσερις αυτές ομάδες συνεχίζουν το… δικό τους άχαρο πρωτάθλημα, στο οποίο προηγείται ο Άρης με 9 βαθμούς. Λαμβάνονται υπ’ όψιν οι μεταξύ τους αγώνες.

Σε πέντε παιχνίδια με τους άλλους τρεις ο Άρης μάζεψε 9 πόντους, τρεις από τον καθένα. Κέρδισε εκτός Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και έχασε απ’ αυτούς στη Θεσσαλονίκη. Το τρίτο τρίποντο (φώτο) το έκανε παντελόνι με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην Τούμπα.

Μόνο 5 βαθμούς πήρε η ΑΕΚ σε 5 ματς, η ομάδα με έντονη αδυναμία στα ντέρμπυ. Πέντε βαθμούς, όμως σε τέσσερα ματς ο ΠΑΟΚ με δυο ''Χ'' κόντρα στην ΑΕΚ και μια νίκη εντός επί του Παναθηναϊκού. Έξι βαθμούς ο Παναθηναϊκός σε 4 ματς, από τις δυο νίκες εκτός με ΑΕΚ και Άρη.

Διαβαστε ακομα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ ΚΑΙ ΤΟ… ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ