ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΡΕΦΑ, ΜΑ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ!

 

Ο αστυνομικός διευθυντής του Πειραιά δεν ανεγνώρισε τον Μαρινάκη και γι’ αυτό δεν αναφέρει ονομαστικά τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού όταν σημείωσε κανονικά τη μπούκα του στο χώρο του αποδυτήριου του διαιτητή, την περασμένη Κυριακή. Κοτζάμ Μαρινάκη και να μην τον ξέρει; Όταν τα καλογερίστικα γένεια του εφοπλιστή γνωρίζουν οι πάντες στην Ελλάδα.

Κατ’ αρχήν, και επειδή ξεκινώ πάντα από τα ονόματα, πως βαπτίστηκε ο αστυνομικός διευθυντής του μεγάλου λιμανιού με τα γαλόνια σήμερα του ταξίαρχου; Πρωτοσίλαος, διάβασα είναι το όνομα του. Δεν το έχω ξανακούσει. Ανοίγω τα κιτάπια. Βρίσκω Πρωτογένης, Πρωτόλαος, Πρωτοφάνης, Πρωτάρχης, Πρωταγόρας, Πρωταγορίδας. Όλα αυτά είναι ονόματα ελληνικά, όχι χριστιανικά, όχι εβραϊκά. Νάτος!

Πρωτεσίλαος. Τον βρήκα. Όχι Πρωτοσίλαος, όπως ο του Πειραιά αστυνομικός διευθυντής. Ηγεμόνας των Θεσσαλών στον πόλεμο της Τροίας αυτός ο Πρωτεσίλαος, και τον σκότωσε ο Έκτορας. Πήρε το όνομα του. Πρωτεσίλαος, διότι πρώτος αυτός πάτησε στη ξηρά, όταν τα καθάρματα οι Έλληνες εκστράτευσαν στην Τροία.

Επί του θέματος. Είναι κακοποιός ο Μαρινάκης; Όχι, βέβαια. Τον έχει στο σημάδι και τον παρακολουθεί η αστυνομία; Σε καμιά περίπτωση. Γιατί, λοιπόν, απορούν κάποιοι που δεν τον ανεγνώρισε ο Πρωτοσίλαος; Για το μόνο που ελέγχεται είναι το άλλο. Ποιο;

Όφειλε να ρωτήσει, μα τα γαλόνια του ταξίαρχου που κουβαλάει, ποιο είναι τούτο το αλάνι που ξηγήθηκε μόρτικα και κουτσαβάκικα με γλώσσα Τρούμπας στον ρέφερυ.

Διαβαστε ακομα:

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ… ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ