Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΕΚ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΑΛΛΑ…

 

Έκπληξη. Ποιος να το περίμενε! Ο Παναθηναϊκός, που και στο πιο άσχημο φεγγάρι να βρίσκεται όταν παίζει ντέρμπυ δείχνει δόντια μαντρόσκυλου και ορμή αετού, εμφανίστηκε χθες στη Λεωφόρο σε ρόλο ολότελα παθητικό. Δεύτερο. Συνειδητά υποχώρησε πίσω και άφησε την πρωτοβουλία ολόκληρη στον αντίπαλο. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό.

Και πριν βάλει το γκολ και προηγηθεί στο βήτα ημίχρονο ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός περιορίστηκε σε ποδόσφαιρο αμυντικό. Το έβλεπες και δεν το πίστευες. Η μπάλα να αλλάζει πόδια μόνο από ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, η οποία έκανε, ίσως, το καλύτερο παιχνίδι της σαιζόν, αλλά…

… Υπάρχει ένα μελαγχολικό ''αλλά'' για την ΑΕΚ. Είχε κατοχή, αλλά δεν είχε φάσεις. Ευκαιρίες για γκολ. Δικό της το γήπεδο, με ξεκάθαρες τις προθέσεις ο Παναθηναϊκός, μην τυχόν και φύγει ηττημένος, αλλά η ΑΕΚ ορφανή από τελικές και σουτ στον Διούδη.

Λες καλή την ΑΕΚ, την καλύτερη ΑΕΚ στη σαιζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό, γιατί – άλλη έκπληξη αυτή- από το πρώτο δευτερόλεπτο πάτησε γκάζια και έδωσε ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι της. Φαινόμενο ασυνήθιστο για την ΑΕΚ! Δεν παίζει έτσι, έμοιαζε σκέτο τρεχαντήρι η ΑΕΚ. Και στο τέλος του άλφα ημιχρόνου μένεις με την απορία, όταν επιστρέψουν από τα αποδυτήρια θα έχουν τα ίδια κουράγια οι παίκτες της;

Τελικά. Ευχαριστημένος ο Παναθηναϊκός γιατί πέτυχε αυτό που ήθελε, να μη χάσει. Ευχαριστημένη και η ΑΕΚ διότι ισοφάρισε με γκολ προσωπικό του καλύτερου της παίκτη, του Γκαρσία ο οποίος για να στείλει το τόπι στα δίχτυα χρειάστηκε και τη… συνεργασία με αμυντικό του Παναθηναϊκού.
Στη φώτο, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ σταματάει εύκολο σουτ στο 90.
Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ