ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ… ΑΕΚ;

 

Αντίπαλοι Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Ποιος θα κερδίσει; Το πιθανότερο η ομάδα που είναι καλύτερη. Ο Ολυμπιακός, η πολύ καλύτερη ομάδα. Όχι, λένε κάποιοι που παριστάνουν τους ιππότες της κιτρινόμαυρης στρογγυλής τραπέζης και υπερασπιστές της ιδέας της ΑΕΚ. Το παιχνίδι είναι ντέρμπυ, θα παιχθεί στα ίσα. Μη λησμονείτε την μεγάλη αλήθεια.

Και ποια είναι η μεγάλη αλήθεια; Η ΑΕΚ είναι… ΑΕΚ. Καμιά αντίρρηση. Πράγματι ο Ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός, ο Λεβαδειακός είναι ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Τέλος πάντων, η κάθε ομάδα κυκλοφορεί με το δικό της όνομα. Με μια πολύ χοντρή… λεπτομέρεια. Η κάθε ομάδα δεν είναι ίδια στους αιώνες των αιώνων.

Άλλη είναι η ΑΕΚ σήμερα, άλλη χθες, άλλη θα είναι αύριο. Δεν έχει τις ίδιες αγωνιστικές δυνατότητες η κάθε ομάδα με ποδοσφαιριστές διαφορετικής αξίας. Να το πούμε διαφορετικά. Ο ποδοσφαιριστής δεν ζυγίζει συν τόσο από τα πραγματικά του κιλά επειδή φοράει αυτή ή την άλλη φανέλα. Αυτός είναι που είναι, είτε παίζει σ’ αυτή ή την άλλη ΠΑΕ.

Στον τελικό κυπέλλου, το περασμένο Σεπτέμβριο η ΑΕΚ χάνει περίπατο από τον Ολυμπιακό με 1-0. Στο ματς πρωταθλήματος νέα ήττα 3-0 στο Καραϊσκάκη. Χθες ο Ολυμπιακός έκανε 4-0 από το πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ δεν το συζητάμε είναι ΑΕΚ, αλλά μέχρι να τελειώσει το σκοτεινό φεγγάρι της η διαφορά της είναι φανερή σε σύγκριση με τον πρωταθλητή.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ;