ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΑΟΚ

 

Ξανακέρδισε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ μετά από 20 μέρες στη Λεωφόρο. Αυτή τη φορά όχι με 2-1, αλλά με το εντυπωσιακό 3-0. Δεύτερη ήττα του ανώτερου και πληρέστερου ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πλέον μειονεκτεί μόλις ένα βαθμό από τον αντίπαλο του. Αυτό ισχύει. Ο ΠΑΟΚ είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού, αυτός δεν αντιμετωπίζεται ως…  αντίπαλος από τον δικεφάλο.

Αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε 3-0 δεν θα ήταν έκπληξη. Είχε ευκαιρίες, μέτρησε 14 κόρνερ υπέρ του έναντι μόνο ενός των γηπεδούχων, οι οποίοι πέτυχαν τρία τέρματα σε τρεις τελικές. Γίνονται όλα στη μπάλα. Και το πλέον αξιοπερίεργο είναι οι εντυπώσεις να διαφοροποιούνται ανάλογα με το αποτέλεσμα και την έκταση του σκορ. Αλλοιώς κρίνουν οι σχολιαστές το ίδιο παιχνίδι, τις δυο ομάδες, αν το ματς τελείωσε π.χ. 1-0 ή 2-1 κι όχι 2-0 ή 3-0.

Επί της ουσίας, και ανεξάρτητα του σκορ, του 3-0. Δεν είναι ομάδα να χάνει 3-0 ο ΠΑΟΚ, τόσο έχασε και στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι το πρόβλημα του. Διαθέτει ρόστερ πολύ μεγαλύτερου κόστους από εκείνο του Παναθηναϊκού και να χάνει… στωϊκά. Αλήθεια, ο Βιγιαφάνες (φώτο), που χθες σκόραρε αν ήταν στον ΠΑΟΚ θα είχε θέση στην ενδεκάδα;
Έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Δεν μας ήθελε η μπάλα. Κάτι τέτοια να τα λένε οι ομάδες του καφενείου, όχι οι επαγγελματικές εταιρείες.

Ο Παναθηναϊκός δεν κάνει πρωταθλητισμό. Μια θεσούλα κυνηγάει να προκριθεί στην Ευρώπη. Επειδή, όμως, είναι Παναθηναϊκός δικαιούται να απαιτεί τη νίκη από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό. Να μην νοιώθει κομπλεξισμό απέναντι σε κανέναν.

Διαβαστε ακομα:

ΤΗΣ ΑΕΚ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ