ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΓΙΑ... ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

 

Τι να περιμένει κανείς από μαθητές του δημοτικού αν τους εξετάσει σε μαθήματα που διδάσκονται στο πανεπιστήμιο; Τα ανήλικα παιδάκια θα αποτύχουν. Και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα επικρίνει. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έπαιζαν χθες ημιτελικό κυπέλλου και έδιναν την εντύπωση  πως βρίσκονται ακόμα στις ακαδημίες μιας ΠΑΕ. Για να είμεθα ακριβείς, όχι απλά την εντύπωση, αλλά τη βεβαιότητα έδιναν πως είναι μακριά ακόμα από τη στιγμή που θα υπογράψουν το πρώτο επαγγελματικό τους συμβόλαιο.

Κέρδισε, τελικά, ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις με γκολ από στημένη φάση (φώτο). Κτύπημα φάουλ σε εκτέλεση για βραβείο. Ένα γκολ ποίημα. Άπιαστο. Ό,τι καλύτερο, μάλλον το μοναδικό καλό, που είχε να παρουσιάσει το ματσάκι των αρχάριων ποδοσφαιριστών των αντιπάλων. Ναι, αυτή είναι η εικόνα και στα 90. Λες και βγήκαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ άπειροι, κάποιοι πρωτόβγαλτοι ποδοσφαιριστές.

Ο σπήκερ τους δικαιολόγησε διότι, λέει, είναι αναμενόμενο να είναι επιφυλακτικοί, να μη ρισκάρουν. Πλάκα κάνουμε; Να ξεχάσουμε ότι βλέπουμε δυο ομάδες με τις φανέλες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μάλιστα σε αγώνα όπου διεκδικούν πρόκριση στον τελικό. Να δεχθούμε ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα και διεκδικούν εισιτήριο για την Ευρώπη, να μην είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ευκαιρία.

Σαν τρελοί πανηγύρισαν το γκολ οι παοκτσήδες. Επόμενο! Έμοιαζαν με τον αγοραστή του πάλαι ποτέ λαχείου συντακτών, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αριθμό. Έτσι και οι παοκτσήδες, το παραχάρηκαν διότι γνωρίζουν πως δεν δικαιούταν τη νίκη. Το ίδιο και η ΑΕΚ. Μηδέν κι αυτή σε απόδοση. Κουλουράκια και στους δυο μαδημένους δικέφαλους αετούς

Διαβαστε ακομα:

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ