ΟΙ ΕΞΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Η μεταγραφολογία έχει πάρει μπροστά και θα ανάψει για τα καλά μέχρι το καλοκαίρι. Επόμενο. Οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός χρειάζονται ενίσχυση εν όψει της νέας σαιζόν. Αν θέλουν πράγματι να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό, τότε δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αγοράσουν τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που έχουν ανάγκη.

Με μεγάλη διαφορά, σχεδόν χωρίς αντίπαλο, παίρνει το πρωτάθλημα του 2021 ο Ολυμπιακός. Άρα, είναι αδύνατον οι άλλοι τρεις να αποδεχτούν την κατάσταση μοιρολατρικά. Μια παρατήρηση σχετικά θα βοηθήσει την κουβέντα μας…

... Μια ομάδα η οποία πράγματι έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει, δηλαδή στα σίγουρα να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία της να πάρει το πρωτάθλημα, χρειάζεται τουλάχιστον επτά (αριθμός 7) ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Με παίκτες (φώτο) που έρχονται στην ομάδα για να... φύγουν δεν γίνεται δουλειά.

Να το πω αλλοιώς: Αν η ΑΕΚ π.χ. ή ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτουν στο ρόστερ τους περισσότερους από έξι τουλάχιστον ποδοσφαιριστές που έχουν θέση στην ενδεκάδα του πρωταθλητή, τότε θα ξεκινήσουν χωρίς τύχη το νέο πρωτάθλημα.

Ισχύει ακόμα ο αρχαίος άγραφος νόμος, που απαιτεί επτά παικταράδες στα μέτρα βέβαια του κάθε πρωταθλήματος. Άλλα τα στάνταρ στο πρωτάθλημα Ελλάδος, άλλα εκείνου στην Μάλτα ή την Ισπανία.

Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΝΙΚΕΣ