ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ... ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ'' ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!

 

Ο κόσμος κοιμάται όρθιος. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, το απόσταγμα της ιστορίας των 12 ποδοσφαιρικών κλαμπ να δραπετεύσουν από την UEFA. Να φτιάξουν δική τους ευρωπαϊκή λίγκα, διότι οικονομικά δεν τους συμφέρει να συνεχίζουν να συμμετέχουν στα δυο κύπελλα που διοργανώνει με τα δικά της μέτρα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου. Το πώς, λοιπόν, αντέδρασαν οι οπαδοί στην Ευρώπη και το πως σχολίασαν την ''επανάσταση των 12'', φανερώνει πως ο κόσμος έχει άγρια μεσάνυχτα και στα πιο χρήσιμα πράγματα. Γνωστό αυτό από τότε που βγήκαν οι λάσπες, αλλά επιβεβαιώθηκε για μια φορά ακόμα.

Υποκριτικό πέρα για πέρα να καταδικάζεται το προοδευτικό. Το σύγχρονο. Το απαραίτητο. Κι αν δεν είναι υποκριτικό, σίγουρα εκφράζει άγνοια. Ασχετοσύνη.

Τι σε νοιάζει εσένα, κύριε οπαδέ, αν η ομάδα σου συμμετέχει σ΄αυτή ή την άλλη διοργάνωση. Σε ευρωπαϊκό κύπελλο μ’ αυτές ή τις άλλες προδιαγραφές. Μήπως σε ρώτησε ποτέ κανείς πώς να διεξάγεται το πρωτάθλημα ή το άλφα και βήτα κύπελλο Ευρώπης;

Ενόχλησε ένα πράμα. Μ’ αυτό που αποπειράθηκαν να κάνουν οι 12 ''πλούσιες'' ομάδες - και σίγουρα θα ακολουθούσαν κι άλλες πλούσιες στο νέο κόλπο- είναι ότι σταματάει το παραμύθι της… λαϊκής ομάδας. Επειδή ό,τι σχεδιαζόταν αποσκοπούσε σε αύξηση των κερδών των ''12''.

Ο οπαδός και τα ΜΜΕ - που πάνε πάσο τον οπαδό- θεωρούν ότι η ομάδα είναι λαϊκή. Ότι εκπροσωπεί λαό. Βεβαίως!!! Καμιά αντίρρηση. Η ομάδα εκπροσωπεί λαό, όχι τον λεφτά πρόεδρο. Όχι τον παικταρά που σήμερα φοράει τη φανέλα κι αύριο δεν τον ξέρουμε και δεν μας ξέρει. Και λαό εκπροσωπεί η ομάδα και ιδεολογία και Ιστορία, μνήμες και δοξασμένο παρελθόν. Ποιος λέει όχι.

Αυτό που δεν έγινε με τους ''12'' σ’ αυτή τη φάση, θα πραγματοποιηθεί αύριο. Μετά από πέντε ή 15 χρόνια. Ό,τι είναι να γίνει δεν υπάρχει δύναμη να το σταματήσει. Θέμα χρόνου είναι. Και ο οπαδός θα συμβιβαστεί για μια άλλη φορά. Θα συνεχίσει, δηλαδή, να θεωρεί την Ρεάλ και την Μίλαν, την Λίβερπουλ και την Μπαρτσελώνα, τον Άγιαξ και την Μπάγερν, ομάδες λαϊκές (ποιος λέει το αντίθετο;) και θα κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα, ότι είναι… πολυεθνικές εταιρείες που εμπορεύονται το ποδοσφαιρικό προϊόν.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΙΝΕΜΑ ΣΕ ΜΑΠΑ ΤΑΙΝΙΑ