ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

 

Είναι ματσάκι για τα μπάζα, δεν αξίζει προσοχής. Αδιάφορο. Κι όμως τα sites το αντιμετωπίζουν λες και είναι τουλάχιστον ημιτελικός κυπέλλου Ευρώπης. Και το καταγράφουν στις παραμικρές του λεπτομέρειες. Να γνωρίζουν οι επόμενες γενεές ότι στο εν λόγω ματσάκι, όπου έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα χασμουρητά, έγιναν τόσες τελικές προσπάθειες. Τόσα κόρνερ, τόσα φάουλ κλπ κλπ.

Φοβερά πράγματα. Να το χωνέψουμε, επιτέλους! Δεν παίζεται ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα. Ούτε και από τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες. Που μόνον ομάδες γαλαζοαίματες πια δεν αισθάνονται. Περισσεύει από τα μπατζάκια τους η φτώχια, η φουκαραδοσύνη η ποδοσφαιρική.

Οι ιστοσελίδες, λοιπόν, όσο διαρκεί η μάπα παιχνίδι, κάθε δευτερόλεπτο μας ενημερώνουν ζωντανά. Στην ακτινογραφία έχουν το ποδόσφαιρο της πατσαβούρας. Των ομάδων της πατσαβούρας. Και οι αγώνες τους μοιάζουν με νεκρομαχίες. Νεκρός εναντίον πεθαμένου. Ποδοσφαιρική απελπισία; 

Έχουμε πιάσει πάτο. Των πατών το πάτο. Παρακολουθείς γήπεδο, και μιλάμε για ομάδες κορυφής στη βαθμολογία, και οι ποδοσφαιριστές μοιάζουν μαϊμούδες. Όχι κανονικοί ποδοσφαιριστές, αν τους πλησιάσεις κοντά φοβάσαι πως θα μυρίζουν ούζο και παστουρμά.

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΤΙ ΝΑΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΑΝ…