ΓΙΑ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η… ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

 

Δεν κέρδισε τον Αστέρα ο Παναθηναϊκός (φώτο), έχασε πάλι η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ. Έτσι οι δυο…μεγάλες ομάδες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης- έτσι λένε οι… ειδικοί της πιάτσας. Οι δυο ομάδες που θα συναντηθούν την Κυριακή, προσεχή αγωνιστική των play-off. Στόχος η τέταρτη θέση της βαθμολογίας, την οποία κατέχει προς το παρόν η ΑΕΚ με 55 βαθμούς έναντι 52 του Παναθηναϊκού.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός απέτυχαν αυτή τη σαιζόν, όχι τόσο διότι αυτό μαρτυράει η βαθμολογία, όσο για τα χάλια τους. Η αποτυχία τους είναι ολοφάνερη στο γήπεδο, δεν χρειάζεται κανείς να δει το βαθμολογικό πίνακα. Και δεν αλλάζει κάτι, δεν μετριάζεται η αποτυχία αν, τελικά, η ομάδα κλέψει την έξοδο στην Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχει την αξία του αν μια ελληνική ομάδα το κερδίσει στην… Ευρώπη. Όταν το εξασφαλίζει μέσω του πρωταθλήματος ΔΕΝ έχει καμιά σημασία. ΚΑΜΙΑ.

Η ελληνική ομάδα θέλει Ευρώπη, όχι για να δείξει τα μούτρα της, το μέγεθος της, το βάρος της, αλλά για να βάλει στην τσέπη κανένα φράγκο, αν κληρωθεί με κάποια άλλη φουκαριάρα ομαδίτσα του σωρού. Μ’ άλλα λόγια, και επί της ουσίας, με την αγωνιστική τους ανικανότητα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, την έχουν χαμένη την Ευρώπη, είτε προκριθούν, είτε όχι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Διαβαστε ακομα:

ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ Η ΡΕΑΛ, ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ