ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΚΟΜΜΩΤΗΣ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

 
''Αν δεν μπορείς, γίνε κομμωτής''. Μ’ αυτό το στιχουργικό διαμαντάκι ζητούσαν οι οργανωμένοι να φύγει από τον Παναθηναϊκό ο… ανοργάνωτος και άσχετος Τζίγγερ Βαρδινογιάννης. Και έφυγε ο διάδοχος του θρόνου και δεν ξαναγύρισε. Αποτέλεσμα, επιτέλους, να βρει το... δρόμο του ο άμοιρος Παναθηναϊκός.

Να φύγει και ο Αλαφούζος. Γιατί, όχι; Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Τα πρόσωπα, τούτο και το άλλο, έρχονται δεύτερα και τρίτα. Και ποιος να είναι ο επόμενος; Κάποιος. Έχει καμιά σημασία ποιος; Καμιά! Είπαμε. Δεν είπαμε; Μας είναι αδιάφορο το πρόσωπο. Η ομάδα μετράει.

Έλα, όμως, που άμα πέσεις σε απατεώνα την έβαψες. Και σε ανίκανο. Και σε αδιάφορο. Έλα που το πρόσωπο έχει σημασία ποιο είναι. Όπως έχει σημασία ποιος είναι ο κόσμος. Οι οπαδοί. Αυτοί που τους αποκαλούν φιλάθλους.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ψευτομαγκιά από τους οργισμένους της ποδοσφαιρικής εξέδρας. Τα ακουμπάει το αφεντικό; Δεκτός ο κύριος. Δεν τα σπρώχνει, και να τα βλέπουμε τα φράγκα του; Δεν μας κάνει η φάτσα του. Πάει καλά η ομάδα; Να μένει στο πόστο του ο πρόεδρος. Δεν τσουλάει η ομάδα; Αφού ακόμα δεν ξεκουμπίστηκε, γι’ αυτό τον κράζουμε.

Ο Αλαφούζος (στη φώτο με τον Τζίγγερ Βαρδινογιάννη). Ποια είναι η τελική απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής της Ολομέλειας του κόμματος των οργανωμένων. Να φύγει ο Αλαφούζος ή να μείνει κι άλλο. Κι αν η απόφαση είναι να συνεχίσει, μέχρι πόσο χρόνο παράτα του δίνει το ανώτατο κομματικό όργανο της Παναθηναϊκής Γερουσίας; Μετά από πόσο χρονικό διάστημα και για τον καραφλό Αλαφούζο θα ξανακουστεί το σλόγκαν  ''Αν δεν μπορείς, γίνε κομμωτής  

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ... ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ