ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΒΡΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΙΣΑΞΙΟΣ

 

Δέκα οπαδούς παλαιάς κοπής του Ολυμπιακού να ρωτήσεις, οι εννέα θα πουν- ακόμα και σήμερα- ότι αντίπαλο αναγνωρίζουν μόνο τον Παναθηναϊκό. Μα, ο ''αιώνιος αντίπαλος'' είναι εκτός ανταγωνισμού σήμερα. Εδώ και κάποια χρονάκια. Και είναι αβέβαιο πότε κι αν επιστρέψει σε κατάσταση να είναι πάλι ικανός για αληθινό πρωταθλητισμό.

Έτσι μεγάλωσαν οι παλιοί γάβροι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Να φοβόνται, να σέβονται, να υπολογίζουν τον βαζέλο. Και, ξέρεις, τα στερεότυπα στη σκέψη την οπαδική είναι ακλόνητα.

Ένα ακόμα πρωτάθλημα τελείωσε με τον Παναθηναϊκό κάτω τα φτερά του. Πίσω, πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό. Να μιλήσουμε με νούμερα. Από τη μια ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, από την άλλη ο Παναθηναϊκός που είχε πάρει πρωτάθλημα για τελευταία φορά το 2010. Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε τη σαιζόν με 90 βαθμούς στο πρωτάθλημα και διεκδικεί και το κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στο κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο πρωτάθλημα μάζεψε 53 βαθμούς. Διαφορά 37 βαθμούς σε 36 παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός έβαλε 82 γκολ και ο Παναθηναϊκός τα μισά, μόνο 41. Ο πρωταθλητής δέχθηκε 19 τέρματα και ο αιώνιος αντίπαλος τα διπλάσια σχεδόν, 34 για την ακρίβεια. Τι σχέση έχει σήμερα η μια ομάδα με την άλλη; Κι όμως, ο αιώνιος γάβρος ξέρει ότι η ομαδάρα του πάντα θα ζορίζεται περισσότερο όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, παρά κάθε άλλη ομάδα.
Διαβαστε ακομα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΙΑΣΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ