ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ Ο ΠΑΟΚ

 

Στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν μόνο οι δυο ομάδες. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι. Σε κάθε αγώνα, στο γήπεδο μέσα, υπάρχει κι ένας… άλλος, κι αυτός έχει την τελευταία κουβέντα, σε κάποιες περιπτώσεις. Όχι πάντα. Συνήθως το ματς θα το πάρει ο καλύτερος. Θα το χάσει ο κατώτερος. Συνήθως, όχι πάντα.

Στον τελικό του κυπέλλου το περασμένο Σάββατο δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Ο νικητής ήταν το… ποδόσφαιρο. Εκείνο το αόρατο, αλλά ορατό σ’ αυτούς που γνωρίζουν από μπάλα, ''στοιχείο'' που έχει λόγο στην εξέλιξη και, κυρίως, στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτυ. Πως γίνεται αυτό; Στο β΄ ημίχρονο ο πρωταθλητής βγήκε ορμητικά, ισοφάρισε 1-1 και όλοι είδαμε ένα μονόλογο, ανάμεσα σε δυο ομάδες που γνωρίζονται πολύ καλά. Μη ξεχνάμε ότι συναντήθηκαν τέσσερις φορές.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μετά το 1-1 φτάνει κοντά στο γκολ, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει δοκάρι. Πως γίνεται αυτό; Όλα γίνονται στη μπάλα. Ο Ολυμπιακός έχει σέντερ φορ τον Ελ Αραμπί που πλαισιώνεται οργανωμένα από συγκεκριμένους συμπαίκτες του. Ο ΠΑΟΚ κάνει αλλαγή τον Πολωνό κυνηγό κρούσης, που ήταν καλός, με τον Τσέχο καράφλα, αφημένο στην ερημιά μπροστά, χωρίς υποστήριξη. Κι όμως, αυτός ο δανεικός από το Βέλγιο (φώτο) στον ΠΑΟΚ από τον περασμένο Ιανουάριο Krmencik ποδοπάτησε την άμυνα του Ολυμπιακού. Μόνος του σπάραλιασε την αντίπαλη άμυνα.

Πάρε τη μπάλα και κάνε ό,τι μπορείς, του ξηγιόντουσαν από τον ΠΑΟΚ του 28χρονου ξυρισμένου. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε, ο ΠΑΟΚ κατάλαβε πως ήταν αυτοκτονικό να παίζει αμυντικά και προσπάθησε απλά να κρατάει το τόπι. Γκολ δεν έκανε ο Ολυμπιακός, ευκαιρίες είχε ο… ΠΑΟΚ με τον μοναχικό λύκο, τον Τσέχο φαλακρό κίλερ, τον σκόρερ του 2-1.
Διαβαστε ακομα:

ΓΚΕΛΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ