Ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

 

Γεγονός. Ο Αλαφούζος έκανε πρόταση στον πρωταθλητή Ευρώπης 2004 Γιώργο Καραγκούνη. Να έχει ένα πόστο στον Παναθηναϊκό. Τι ακριβώς να κάνει ο παλαιός άσσος; Άγνωστο. Ποια συγκεκριμένη ευθύνη να αναλάβει ο βετεράνος; Απροσδιόριστη.

Έτσι συμβαίνει στις ΠΑΕ που λειτουργούν με προπολεμική κουλτούρα. Στα δύσκολα το αφεντικό όταν τα ‘χει χαμένα, διότι η ομάδα βρέθηκε εκτός στόχων και οι οπαδοί μανουριάζουν, σκέπτεται… παλαιούς ποδοσφαιριστές. Κάποιους που έχουν ταυτιστεί με τη φανέλα. Με τη σκέψη, ότι αν ο παλιός παίκτης επανέλθει, αυτός θα... σώσει την κατάσταση. Τέλος πάντων θα μετριάσει την οργή της εξέδρας. Και η παρουσία στην ομάδα του παλιού είναι μια απόδειξη πως η ΠΑΕ είναι σε χέρια ανθρώπου που αγαπάει πραγματικά το… σύλλογο.

Ο μεγαλομέτοχος, δηλαδή, γίνεται αποδεκτός από τους οπαδούς αν... ευλογηθεί από παίκτη-σημαία του παρελθόντος. Έτσι ο Αλαφούζος καταδικασμένος να ενεργήσει παλαιοκομματικά, σκέφθηκε τον Καραγκούνη, ο οποίος όμως έκανε τον δύσκολο. ''Έρχομαι, αλλά… ''. Έθεσε όρους ο Καραγκούνης για να δραστηριοποιηθεί. Και απαίτησε να έχει προσωπικής του επιλογής συνεργάτες.

Ο Αλαφούζος προκειμένου να πείσει τον Καραγκούνη πρότεινε σ' αυτόν, εκτός όλων των άλλων, να τον κάνει και αντιπρόεδρο. Έναν από τους αντιπροέδρους της ΠΑΕ. Στη φώτο, ο 44χρονος Καραγκούνης με την σύζυγο του και μητέρα των τριών παιδιών του.

Τελικά, την ''επιστροφή'' Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό, συγκεκριμένα σε ρόλο ''εφόρου'' στο ποδόσφαιρο, απέτρεψε ο νέος προπονητής Γιοβάνοβιτς. ''Δεν μας χρειάζεται κανένας… περιττός, να λέει τα δικά του στα αποδυτήρια'', είπε ο Γιοβάνοβιτς στον καναλάρχη και το… επεισόδιο έλαβε τέλος.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΟ ΤΗ… ΨΥΧΗ ΤΟΥ