ΓΙΟΒΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

 

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός με νέους προπονητές. Ο Λουτσέσκου έχει ξαναδουλέψει στον ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα λογίζεται ότι θα ξεκινήσει την προσεχή σαιζόν με άλλον στον πάγκο. Τον Ρουμάνο, ο οποίος θα κάνει μια δεύτερη νέα αρχή.

Σίγουρα ο Λουτσέσκου γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι απλά αγωνιστικά, αλλά την κουλτούρα, τα χνώτα του ντόπιου πρωταθλήματος, στο οποίο εργάστηκε πέντε χρόνια συνεχώς. Τρία στην Ξάνθη και δυο στον ΠΑΟΚ.

Βασικό για να πετύχει ένας ξένος προπονητής η γνωριμία ''από τα μέσα'' μιας ξένης χώρας, ενός πρωταθλήματος ξένης χώρας. Συντελεί σ’ αυτό και η επιθυμία του ίδιου του επαγγελματία να πλησιάσει συναισθηματικά τη ξένη χώρα, όχι ως επισκέπτης, ως τουρίστας, αλλά με τη σκέψη ότι σ’ αυτήν θα ανοίξει ένα κεφάλαιο της καριέρας του.

Αντιληπτό, ότι ένας Ρουμάνος ή Σέρβος νοιώθει πολύ πιο κοντά την Ελλάδα απ’ ό,τι ο Άγγλος και ο Γερμανός, ο Ισπανός και ο Σουηδός. Ο Σέρβος Ιβάν Γιοβάνοβιτς (1962) για παράδειγμα, που θα κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχει κολλήσει πολλά ένσημα στη χώρα μας. Έπαιξε δέκα χρόνια στον Ηρακλή, και δυο φορές ήταν προπονητής του. Ακόμα, προπονητής ήταν στη Νίκη Βόλου, στην Παναχαϊκή και δυο φορές στο ΑΠΟΕΛ της Κύπρου.

Ο επίσης Σέρβος Βλάντο Μιλόγιεβτς (1970), ο νέος της ΑΕΚ, άλλη μεγάλη ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έπαιξε σε ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Απόλλωνα δυο φορές, Παναθηναϊκό, Ηρακλή, Ακράτητο. Και ήταν προπονητής στην κυπριακή Ομόνοια το 2015-16 και στον Πανιώνιο το 2016-17.

Δεν είναι εκτός πραγματικότητας να ισχυριστεί κανείς ότι οι Γιοβάνοβιτς, Μιλόγιεβιτς και Λουτσέσκου είναι πιο κοντά στη ψυχολογία και το κλίμα του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Πορτογάλο Πέντρο Μαρτίνς (1970), ο οποίος δουλεύει στον Ολυμπιακό τα τρία τελευταία χρόνια και έχει πάρει δυο πρωταθλήματα. Και είναι το φαβορί και για το προσεχές πρωτάθλημα. Στη φώτο, με τον Ρουμάνο.
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΥΜΟΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ... ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ