ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΖΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗΧΑΝΕΣ

 
Στο ευρωπαϊκό που ξεκίνησε από χθες θα γίνουν συνολικά 51 ματς. Πολύ πράμα. Πόσα, όμως, απ’ αυτά αξίζουν τα λεφτά μας; Εντάξει, δεν πληρώνουμε μία, δεν βάζουμε το χέρι στην τσέπη. Όταν, όμως, βγαίνει στο σεριάνι ένα πρότζεκτ και καλείται ο ποδοσφαιρόφιλος να παρακολουθεί μπάλα κάθε μέρα πέντε και έξι ώρες, το δίκαιο είναι με το μέρος μου να βάλω το ερώτημα στο τραπέζι. Για να μην κοροϊδευόμαστε.

Ο χρόνος είναι χρήμα, που λένε. Κι αν δεν είναι, τέλος πάντων, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να ξοδέψει το χρόνο του ο ποδοσφαιράκιας. Επαναλαμβάνω: Από τις μέσα στο νερό 80 ώρες ποδόσφαιρο που προβλέπει το  πρόγραμμα, αν υπολογίσεις και την ημίωρη παράταση σε κάποια παιχνίδια, πόσες θα καθηλώσουν τον τηλεθεατή; Να σημειώσω ότι μόνο δυο-τρία ημίχρονα και 4-5 φάσεις άξιζαν τον κόπο στο σύνολο των 44 πρώτων αγώνων του 2016. Τόσα είναι, 44 στη σούμα, τα παιχνίδια της πρώτης φάσης, στους έξι ομίλους.

Ευρώ σημαίνει η κρέμα, η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Βαρειά ονόματα συμμετέχουν, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, από κοντά Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία. Και με τη φανέλα του ευρωπαϊκού παικταράδες, πανάκριβοι και διαλεκτοί. Να, όμως, που όλα αυτά δεν φτάνουν για να εξασφαλιστεί προϊόν υψηλής ποιότητας σε ποδοσφαιρικό θέαμα. Γιατί;
 
Επειδή η UEFA εκβιάζουν τα πράγματα και υποχρεώνουν τις εθνικές ομοσπονδίες να ζορίζουν τους διεθνείς να παίξουν μπάλα και να τους βγει η ψυχή ανάποδα. Δεν είναι φυσιολογικό ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να παγιδεύεται στην υπερπροσπάθεια στο πρωτάθλημα, στα κύπελλα Ευρώπης και στα ευρώ και μουντιάλ, με τα προκριματικά και τελικά. Δεν έχει άλλη λύση παρά να αναζητήσει βοήθεια από τις ουσίες. Και να μην τα δίνει όλα σε κάθε ματς, αλλά να κάνει επιλογή παιχνιδιών.
 
Και γιατί η UEFA δεν αφήνει τον ποδοσφαιριστή να ανασάνει; Τα φράγκα. Τα έσοδα στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Αυτά τα φράγκα, τελικά, ορίζουν τα κόζα. 
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΤΑΛΕΝΤΑ, ΜΟΝΟ ΠΑΛΙΑ