ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η... ΙΤΑΛΙΑ

 
Έναν ακόμα παγκόσμιο τίτλο στο ποδόσφαιρο διεκδικεί απόψε η Ιταλία. Στον τελικό του ευρωπαϊκού, που θα παρακολουθήσουμε ζωντανό από τις δέκα και αντίπαλο την απαιτητική Αγγλία στο Ουέμπλεϋ. Για όσους είναι προλητικοί αναφέρουμε ότι το 1982, σα σήμερα 11 Ιουλίου, η Ιταλία σήκωσε το τρίτο της μουντιάλ με νίκη 3-1 σε βάρος της Δυτικής Γερνανίας. Ο τελικός του 1982 έγινε στην Μαδρίτη, στην έδρα της Ρεάλ, στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.
Τίποτα δεν είναι σίγουρο απόψε. Δεν δίνουμε ούτε λέπι στα προγνωστικά υπέρ της Ιταλίας διότι είναι η... Ιταλία. Η ικανή για το καλύτερο, ακόμα κο αν όλα είναι ενάντια της. Και δεν αφαιρούμε επίσης λέπι από την Αγγλία διότι είναι η... Αγγλία. Η εθνική ομάδα η ανίκανη για τη μεγάλη διάκριση.
Στο μουντιάλ του 1982 η Ιταλία με το ζόρι πέρασε στο επόμενο βήμα μετά τους ομίλους. Πρώτη η Πολώνία και δεύτερη η Ιταλία με 3 βαθμούς - όσους και το Καμερούν που αποκλείστηκε. Και δεν πέτυχε νίκη η κωλο-Ιταλία, τρία ματς, τρεις ισοπαλίες. Με Πολωνία 0-0, και 1- 1 με Περού και Καμερούν.
Στη συνέχεια μια αλλαγμένη Ιταλία, όχι αυτή που σερνόταν στα προηγούμενα παιχνίδια, κερδίζει 2-1 την Αργεντινή και με χατ-τρικ του Πάολο Ρόσι 3-2 την Βραζιλία. Τερματοφύλακας της Ιταλίας ο τότε 40χρονος Ντίνο Τζοφ. Στον τελικό οι Γερμανοί δεν ήταν τίποτε περισσότερο από... θύματα των Ιταλών, που κέρδισαν 3-1.
Στη φώτο, ο Πάολο Ρόσι (1956- πέθανε Δεκέμβριο του 2020) σηκώνει το κύπελλο του 1982. Πριν το μουντιάλ είχε τιμωρηθεί για στημένα ματς, αλλά ο προπονητής της εθνικής Έντζο Μπεαρζότ τον κάλεσε στην ομάδα κι αυτός βγήκε ο πρώτος σκόρερ με έξι γκολ.
Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΤΟΥ FBI...