ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ

 
Την προσεχή Παρασκευή αρχίζουν οι ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκυο. Είναι η διοργάνωση του 2020 που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, στη συνέχεια ορίστηκε να ξεκινήσει το έργο στις 24 Μαρτίου το 2021 και, τελικά, μετά από πολλά αλισβερίσια θα γίνει η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που μόνο τον αθλητισμό δεν υπηρετεί. Μ' άλλα λόγια είναι πρόκληση και σκάνδαλο να στήνονται ολυμπιακοί αγώνες, όταν δεν τους θέλει πλέον το 80% των Ιαπώνων και τα κυριότερα αθλήματα θα διεξαχθούν μπροστά σε άδειες κερκίδες.
Δεν θέλει τους αγώνες ο κόσμος στην Ιαπωνία διότι φοβάται τη διασπορά του μικροβίου. Το ότι οι ολυμπιακοί του 2020 θα κάνουν επίθεση στο δημόσιο ταμείο της χώρας είναι ζήτημα δευτερεύον. Προέχει η δημόσια υγεία, μάλιστα σε μια περίοδο που ο covid- 19 γαμεί και δέρνει και τα νοσοκομεία φορτώνει με μολυσμένους.
Τα λεφτά. Τα συμβόλαια με χορηγούς, που έχουν σκυλομετανοιώσει, και κυρίως τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η υποκρισία είναι το πνεύμα των αγώνων και τα... μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών. Παραμύθια. Ελάτε εσείς οι αθλητές, αφού ντοπαριστείτε, και προσέξτε μη σας κάνουμε τσακωτούς διότι δυσφημείτε την... καθαρότητα των αγίων αγώνων, κι εμείς θα κάνουμε τα κουμάντα μας από ποιους θα πάρουμε τα χοντρά πακέτα.
Έγινε κι αυτό. Θα το δούμε κι αυτό. Ολυμπιακοί αγώνες κεκλεισμένων θυρών.
Διαβαστε ακομα:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ... ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΙ