ΤΟ ΠΡΩΤΑΛΗΜΑ ΤΗΣ... ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑΣ

 
Είναι οπαδός, δηλαδή ποδοσφαιρόφιλος, και αδιαφορεί εντελώς για το πρωτάθλημα. Εκεί έφθασε το πράμα. Να ξέρουμε τι λέμε. Ο οπαδός είναι υπεράνω του ποδοσφαιρόφιλου. Πιθανόν να μην είνα καν ποδοσφαιρόφιλος. Αυτό που τον τραβάει είναι το κόλλημα με την ομάδα του. 
Ο κινηματογραφόφιλος είναι φίλος του κινηματογράφου. Σινεφίλ. Αγαπάει το σινεμά. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πάει να δει τη μάπα ταινία. Θα πληρώσει εισιτήριο για ταινία που δεν βλέπεται. Το ίδιο ο θεατρόφιλος. Ο μουσικόφιλος. Αυτός που του αρέσει να επισκέπτεται μουσεία. Ή εκείνος που ψυχαγωγείται με εκδρομές.
Ο οπαδός είναι τρισευτυχισμένος, πετάει από τη χαρά του, αν κερδίσει κρίσιμο παιχνίδι η ομάδα του, αδιάφορο αν έπαιξε άσχημο ποδόσφαιρο. Να, γιατί λέμε ότι ο οπαδός δεν είναι και απαραίτητα υπέρ του ποδοσφαίρου. Τον ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα. Θα λυπηθεί αν η ομάδα χάσει, ακόμα κι αν έπαιξε μεγάλη μπάλα.
Το πρωτάθλημα. Φοβερό! Κάθε χρόνο μειώνεται το ενδιαφέρον το... οπαδικό. Άσε το ποδοσφαιρικό, το ποιοτικό, αυτό δεν μπαίνει στο λογαριασμό. Πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα; Κάποτε θα ξεκινήσει, δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά κάποια στιγμή θα αποφασίσουν να καλέσουν τους... ποδοσφαιρόφιλους να τους κεράσουν γλαρόσουπα. 
Ό,τι χειρώτερο η γλαρόσουπα στον φιλοξενούμενο. Άνοστη, ό,τι κι αν της προσθέσεις στο μαγείρευμα. Να πας σε ξένο σπίτι και να σου σερβίρουν γλλαρόσουπα είναι σα να σε διώχνουν.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΣΤΟ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ