ΤΙ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ, ΤΙ ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΣ ΤΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ...

 
Ο Ρονάλντο, ο γνωστός Κριστιάνο, στα γεράματα του έφυγε από την Ρεάλ και πήγε κι έπαιξε τρία χρόνια στην Γιουβέντους. Και δεν το βάζει κάτω, ας έχει για τα καλά πατημένα τα 36. Για την ακρίβεια είναι 37 χρονών, 36 χρόνια και επτά μηνών. 
Από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε το 2.009 και πήγε στη βασίλισσα Ρεάλ. Και αύριο Σάββατο, στις πέντε το απόγευμα, θα ξαναφορέσει τη φανέλα των μπέμπυδων κόντρα στη Νιούκαστλ. Παιχνίδι που θα δείξει ζωντανό το συνδρομητικό κανάλι.
Συμβόλαιο τριών χρόνων έκανε με την Μάντσεστερ. Και είπε ο Ρονάλντο ότι για τρία χρόνια θα σχίσουμε, θα ξανάπαμε την ομάδα στην κορυφή. Θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του; Απίθανο. Να παίζει, δηλαδή, ο γεννηθείς 5 Φεβρουαρίου 1985 μέχρι τα σαράντα του. Σε υψηλό επίπεδο, σε ομάδα που συμμετέχει στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και με στόχο να διακριθεί στην Ευρώπη.
Τα λέει όλα το σουξέ του Γιώργου Ζαμπέτα σε στίχους Ναπολέοντα Ελευθερίου. Ο πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής. Η αλήθεια. Μόλις πριν ένα αιώνα ο σαραντάρης ήταν γέρος, γεροξούρης, στο δρόμο κατ' ευθείαν για τον αγύριστο. Σήμερα βλέπεις ογδοντάρα με μπικίνι στην παραλία. Γυναίκα μετά τα πενήντα να γεννάει. Και ο άντρας πενηντάρης να είναι στα ντουζένια του. 
 
Γιατί, λοιπόν, ο Ρονάλντο, πατέρας τεσσάρων παιδιών και παγιδευμένος σ' ένα αντιανθρώπινο προσωπικό πρωταθλητισμό, Νο 1 στον κόσμο σε ακολούθους, να λέει και πράγματι να εννοεί πως θα συνεχίσει σαν εικοσάρης και στα σαράντα του. 
 
Το τραγούδι του σπουδαίου και πολύ παραγωγικού Ζαμπέτα, που την κοπάνησε πριν τα πέμπτα -άντα του (1925-1992);  
Όταν έφτανες πενήντα
την παλιά την εποχή
Σου φωνάζαν όλοι γέρο
άντε και καλή ψυχή
Τώρα όμως στα πενήντα
είσαι άπιαστο πουλί
Έχεις πείρα στην αγάπη
έχεις τέχνη στο φιλί
Ο πενηντάρης, ο πενηντάρης
είναι ένας νέος της εποχής
Κυκλοφοράει σαν εικοσάρης,
κι είναι ωραίος σαν εραστής.
Διαβαστε ακομα: