ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΧΑΝΕΙ ΤΟ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

 

Τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο; Για το ελληνικό μιλάμε, για το πρωτάθλημα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχουν γυρίσει την πλάτη οι ποδοσφαιρόφιλοι. Και το ακόμα πιο άσχημο είναι ότι δεν πάνε στο γήπεδο οι οπαδοί.

Σα να γίνεται μια σημαντική παράσταση θεατρική και την αγνοούν οι θεατρόφιλοι. Σε δέκα αίθουσες προβάλλεται ταινία που έχει σαρώσει τα Όσκαρ και τα σινεμά είναι άδεια. Στη μητρόπολη θα πει το ''Κύριε ελέησον'' ο αρχιεπίσκοπος και αντί να πάνε εκκλησία οι πιστοί, κάθονται σπίτι να δουν Big Brother και Survivor.

Το ποδόσφαιρο είναι μέσα στην κοινωνική ζωή. Είναι λαϊκό θέαμα. Κάθε αγώνας πρωταθλήματος, πολύ περισσότερο ομάδας δημοφιλούς, όπως π.χ. ο Παναθηναϊκός που παίζει απόψε (φώτο), είναι γεγονός με τη δική του σημασία. Κι όμως, δίνουν αγώνες ομάδες με εκατοντάδες χιλιάδες (!!!) οπαδούς και το πράμα περνάει στο ντούκου.

Αυτή είναι η μεγάλη ήττα του πρωταθλήματος. Όχι του ποδοσφαίρου! Δεν καταλάβατε. Το ποδόσφαιρο, το show, διότι show είναι, βρίσκεται στα πολύ επάνω του στην Ελλάδα. Τι γίνεται, όμως; Κάθε χρόνο το ποδόσφαιρο παίρνει πόντους και ανεβάζει την θεαματικότητα του σαν εμπορικό προϊόν, και κάθε χρόνο χάνει πόντους το πρωτάθλημα.

Διαβαστε ακομα:

Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΜΑΤΣ