ΕΔΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΚΕΛΕΣ

 

Υπάρχουν κάποια πραγματάκια στο ποδοσφαιράκι που αξίζει να τα λαμβάνει υπ’ όψιν του ο τζογαδόρος. Όχι, η κουβέντα δεν είναι στοιχηματικού ενδιαφέροντος. Κάθε άλλο. Κι αυτά τα πραγματάκια που κάνω λόγο σήμερα είναι κρυφά. Δεν έχουν σχέση με στατιστική κι άλλου τεχνοκρατικού χαρακτήρος στοιχεία. Μ’ άλλα λόγια δεν περνάνε στα ρεπορτάζ, δεν φτάνουν στον οπαδό.

Ευκαιρία παίρνω από το ματσάκι, που είναι ματσάρα, σήμερα Κυριακή στις 5 και 15 ανάμεσα στον Βόλο και τον Άρη. Αν, λοιπόν, με ρώταγε κανείς τι προβλέπω είναι γνωστό πως… δεν προβλέπω. Γνωστό αυτό από τότε που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο. Απαγορεύονται οι προβλέψεις. Όμως…

… Θα πρότεινα στον τζογαδόρο να ψάξει σε ποια από τις δυο ομάδες υπάρχει περισσότερο η πίεση για νίκη. Προσοχή! Αναφέρομαι γενικώς και αορίστως, όχι στο συγκεκριμένο ματσάκι, που είναι ματσάρα, άσχετα αν δεν είναι βαρειά τα ονόματα των δυο αντιπάλων.

Πριν προχωρήσω, να μου επιτραπεί μια διευκρίνιση. Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι Βόλος – Άρης. Αυτό που υπάρχει είναι ένας επαγγελματικός αγώνας των ποδοσφαιριστών που οι μεν φοράνε τη φανέλα της μιας ΠΑΕ και οι δε τη φανέλα της άλλης ΠΑΕ. Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής επηρεάζεται θέλει δεν θέλει από το έτσι ή γιουβέτσι ''περιβάλλον'' στην ΠΑΕ οποία εργάζεται.

Το κλίμα π.χ. στα αποδυτήρια μιας τάδε ΠΑΕ είναι τέτοιο που δεν τρέχει και τίποτα αν χάσουμε ένα εύκολο ματς στην έδρα μας. Δεν θα μας ξεφτυλίσουν οι φυλλάδες, δεν θα δεχθούμε ''επισκέψεις'' τις μικρές νυχτερινές ώρες στο σπίτι μας, δεν θα φάμε μπινελίκια από τον πρόεδρο και τους παρατρεχάμενους του. Αντίθετα, σε μια άλλη ΠΑΕ μια γκέλα μόνο απαρατήρητη δεν περνάει.

Τα λέω έτσι χοντρά. Η πίεση για τη νίκη, μάλλον η αλλαγή των… καιρικών συνθηκών που δεν έχουν προβλεφθεί από το μετεωρικό δελτίο επηρεάζει θετικά τους ποδοσφαιριστές της τάδε ομάδας. Μόνο θετικά τους επηρεάζει, και ξεχάστε ότι προκαλεί άγχος. Ο ποδοσφαιριστής από την πρώτη κιόλας μέρα παίρνει πρέφα αν έκανε μεταγραφή σε ΠΑΕ καφενείο ή τρελοκομείο.
Στη φώτο, από το Βόλος- Άρης 0-1 με πέναλτυ του Μπρούνο Γκάμα, τον Σεπτέμβριο του 2020.
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΥΜΗΣΕΣ...