Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ

 

Παναθηναϊκός στους 11. Εκεί τον βρίσκει η διακοπή του πρωταθλήματος μετά από εννέα αγωνιστικές. Στους ένδεκα βαθμούς και εκτός εξάδας. Έξω από τις ομάδες που θα μπουν στα play-off.  Όλα παίζουν, που σημαίνει τα πράγματα πιθανόν να πάνε καλύτερα για τον Παναθηναϊκό, χωρίς να αποκλείεται και το χειρότερα. Ποιος ξέρει; Ο κανένας.

Ο Βόλος έχει 14, ο ΠΑΣ 13, ο ΟΦΗ 12, ακολουθεί ο Άρης με 11, ο οποίος ξεκίνησε με μείον έξι. Στα χαρτιά ο Άρης έχει 11, όσους και ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι η ομάδα που στο γήπεδο κέρδισε 17 πόντους.

Την προσεχή αγωνιστική ο Παναθηναϊκός, αυτός ο Παναθηναϊκός που κυκλοφορεί αλλά δεν οπλοφορεί σαν κανονικός Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον κακό του δαίμονα, τη Λαμία, η οποία έχει ήδη στο παντελόνι 9 βαθμούς. Μια περίπου ισάξια του ομάδα.

Ποια προοπτική μπορεί να έχει στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός; Δεν υπάρχει προοπτική σε μια ΠΑΕ η οποία είναι εγκλωβισμένη σε πρακτικές καταδικαστικές και αταίριαστες για το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Μ’ άλλα λόγια δεν… ξεφεύγει απ’ εκεί που είναι κολήμενος τα τελευταία χρόνια.

Τι να την κάνει την… ποσότητα ποδοσφαιριστών ο Παναθηναϊκός του σήμερα; Χίλιες φορές καλύτερα είναι να κάνει συμβόλαιο σε τρεις (αριθμός 3) παίκτες ξεχωριστούς, παρά να αγοράζει με τα ίδια λεφτά 13 οι οποίοι είναι μια από τα ίδια σε σύγκριση με παίκτες ΠΑΕ που δεν στοχεύουν να προκριθούν στα play-off.

Η επαφή με τις λαϊκές αγορές που πουλάνε φτηνοπράγματα και τη μανατζερία του τυχοδιωκτισμού δεν ξαλασπώνει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνεχίζει να αναπνέει με το καλάμι. Τραβάει μια γερή ανάσα και ξανά μανά χώνεται κάτω από το νερό. Τι να του κάνει η ανάσα με το 0-0 στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό που προήλθε με το σύστημα ''Όλοι πίσω, όλοι στο ταμπούρι''.

Δεν βοηθάει την ομάδα ούτε η… διακριτική παρουσία του πολύπειρου Γιάννη Κομπότη (φώτο). Τι, όμως, να κάνει ο Κομπότης του Λεβαδειακού, όταν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σχέδιο. Συγκεκριμένο σχέδιο οργάνωσης, όχι να ψάχνεται υποτίθεται στα τυφλά.

Διαβαστε ακομα:

ΠΑΟΚ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!