ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΒΡΙΖΑΝ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

 
Λέει πολλά αυτό που έγινε σε βάρος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε στο μπάσκετ με 71-56 την Παρτιζάν (φώτο). Άσχετο ποιο ήταν το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τους δυο μισητούς αντιπάλους της Σερβίας και του Βελιγραδίου. Δεν είναι άσχετο η κόντρα της εξέδρας και της οπαδικής αλήτείας των δυο ομάδων. Είναι πολύ σχετικό γεγονός η ''απόφαση'' να διατηρείται, μάλιστα εμπρηστικά, η... έχθρα τόσο στο μπάσκετ, όσο και στο ποδόσφαιρο. Επειδή ο χουλιγκάνικου και... οργανωμένου σε επίπεδο συμμορίας φανατισμός είναι το ψωμί και το βούτυρο των οπαδών.
Παγκόσμια τους έχουν πάρει χαμπάρι αυτούς τους οπαδούς. Στις κάλτσες τους η ομαδάρα τους. Ούτε τους ενδιαφέρει, ούτε αγαπάνε την ομαδάρα τους. Θα πάνε μπάσκετ ή ποδόσφαιρο και βόλεϋ και χαντ-μπωλ, μόνο για ένα λόγο. Να δηλώσουν τη δική τους ύπαρξη. Τη δική του ''δύναμη'', την οποία εξαργυρώνουν νταηλήδικα απαιτώντας τούτο και το άλλο από τη διοίκηση της ΠΑΕ ή ΚΑΕ.
''Ζέλικο Τούρκε'' έβριζε η εξέδρα τον προπονητή της Παρτιζάν. Επειδή ο 60χρονος επαγγελματίας προπονητής δούλεψε επτά χρόνια στην Φενέρ Μπαξέ. Οπαδός αυτής της υποστάθμης είναι η απόλυτη συχασιά. Και το συζητάμε γιατί το φαινόμενο εκδηλώνεται με την παραμικρή ''ευκαιρία'' και στα δικά μας γήπεδα.
Με τον κάφρο δεν κάνεις διάλογο. Και δεν τον χαρακτηρίζεις ''θερμοκέφαλο''. Τι ανοησίες είναι αυτές. Στημένος και εν ψυχρώ τραμπούκος είναι και το πρόβλημα υπάρχει διότι τον ανέχονται μεγαλοπρόεδροι. Λάθος αυτό που κυκλοφορεί ότι οι κακοποιοί των οργανωμένων είναι... χρήσιμοι στο αφεντικό και γι' αυτό τους χαρτηλικώνουν και τους αναθέτουν ''επικίνδυνες αποστολές''. Η αλήθεια είναι ότι ''υποχρεώνονται'' κάποιοι πρόεδροι ομάδων- που δεν έχουν καθαρό μητρώο-  να νταραβερίζονται με τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου. 
Όσο για το ''Ζέλικο Τούρκε'' αν το βάλουμε στο τραπέζι της συζήτησης, μειώνεται ο Τούρκος. Όχι ο Ζέλικο. Όταν ο Σέρβος, που υπέφερε όπως ο Έλληνας από τη σουλτανική Οθωμανία, βρίζει  κάποιον ''Τούρκο'', σημαίνει ότι θεωρεί υποτιμητικό να είναι κανείς Τούρκος. Με την ευκαιρία: Κατώτερη φυλή για τους Έλληνες είναι οι Αλβανοί, Αν όχι κατώτεροι, σίγουρα ικανοί για εγκληματικές πράξεις. Για τους Βούλγαρους οι κατώτεροι είναι οι Ρουμάνοι, τους οποίους αποκαλούν ''τσιγγάνους''.
Διαβαστε ακομα: