Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ... ΑΝΕΚΤΗ

 
Κατ' αρχην. Ντροπή να μιλάει κανείς για το παιχνίδι ΠΑΟΚ- Άρης στην Τούμπα και να ασχολείται με το τι έγινε... αγωνιστικά. Ότι ο  ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, ότι ο Άρης δικαιούταν το διπλό, κσι μπλα μπλα μπλα. Είναι η ντροπή της ντροπής να ξοδεύεται σάλιο και μελάνι για τον συγκεκριμένο αγώνα, όταν συνέβη το ακατανόητο για χώρα που έχει ξεκαθαρίσει τι είναι ποδόσφαιρο σήμερα. Δεν υπάρχει κανένας αγώνας ΠΑΟΚ - Άρης. Κανένα 0-1. Αυτό που υπάρχει είναι η διακοπή του ματς.
Και δεν διακόπηκε το ματς λόγω βροχής, μιας ξαφνικής καταιγίδας, ενός σεισμού που προκάλεσε εδαφικές ανωμαλίες στον αγωνιστικό χώρο ή έγινε μπλακ-άουτ στο ηλεκτρικό. Τίποτα απ' αυτά. 
Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη σκάσανε φωτοβολίδες στο χορτάρι και μπουκάρανε θεατές για να εμποδίσουν τη συνέχεια και τέλος της συνάντησης. Γιατί κάποιοι δεν άντεχαν την ήττα του ΠΑΟΚ, να τελειώσει κανονικά η δουλειά και να μείνει το 0-1.
Ντροπή και το άλλο ντροπιαστικό του πρωταθλήματος. Η επιστροφή μετά από... μισή ώρα του ξένου διαιτητή για να ολοκληρωθεί τυπικά ο αγώνας. Στην πραγματικότητα να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ και με αφαίρεση βαθμών. Γλύτωσε ο ΠΑΟΚ την αφαίρεση βαθμών, όχι και η Τούμπα την επανάληψη της χθεσινής αθλιότητας. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιες τρομοκρατικές συμπεριφορές της κερκίδας στην Τούμπα και δεν βρίσκουν σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του. Δυστυχώς ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το χθεσινό νέο έγκλημα της εξέδρας τόσο από την ίδια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο καο μηντικά από τα μέσα ή το δικαιολογεί ή δεν το καταδικάζει επί της ουσίας.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ,, αλλά και η κάθε ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία δεν ανήκει στην εξέδρα. Στον κόσμο. Στους θεατές, στους οπαδούς. Ούτε στον μεγαλομέτοχο ανήκει η ομάδα, απλά είναι ο διοαχειριστής της επιχείρησης. Η ομάδα, η κάθε ομάδα ανήκει στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κανένας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, έξω από το πρωτάθλημα.
Τις προάλλες στο Καραίσκάκη διακόπηκε τρεις φορές το ματς διότι η εξέδρα κοπανούσε καπνογόνα και εμπόδιζε την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Είμαστε ακόμα προπολεμικοί. Το ποδόσφαιρο δεν είναι θέαμα, παραμένει αρρώστια για κάποιους και η σύφιλη τους είναι ανεκτή. Αυτό που έγινε χθες στην Τούμπα δεν αφορά κάποιους δήθεν παοκτσήδες, αλλά όλη την ποδοσγαιρική κοινότητα του πρωταθλήματος.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ