ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ… ΚΡΥΒΕΤΑΙ

 
Είναι σε λούκι ο Ολυμπιακός; Εύκολη η απάντηση. Μιλάνε τα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια και η απόδοση του πρωταθλητή. Δεν πρόκειται για κάμψη, για κάποιο προβληματάκι αγωνιστικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζεται. Το γεγονός ότι μένει μακριά από τη νίκη για μια φορά ακόμα, μαρτυρά πως η ομάδα έχει κάνει κοιλιά κι αυτό θα κρατήσει.

Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει μια ασφάλεια, αφού είναι μπροστά στη βαθμολογία εννέα βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και δέκα από την ΑΕΚ. Τι καλά θα ήταν η βαθμολογική διαφορά να παιζόταν στους μισούς πόντους, έτσι να κέρδιζε πόντους και το... πρωτάθλημα.

Ισοπαλία με τον Απόλλωνα, ισοπαλία και με τον Παναθηναϊκό, πάλι χωρίς να σκοράρει ο πρωταθλητής και χθες νέα γκέλα, μαχαιριά στα πλευρά, από τον Παναιτωλικό. Μπράβο στον Παναιτωλικό, που με Έλληνα προπονητή και πέντε Έλληνες στην αρχική ενδεκάδα ήταν ομάδα. Αυτό περιμένεις από τον κάθε αντίπαλο. Να δείχνει, τουλάχιστον, την αξία του.

Τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Αυτό που είναι εχθρικό στο παιχνίδι. Οι ομάδες κρύβουν τις δυνατότητες τους. Κομπλάρουν από το όνομα και το… βάρος της φανέλας του αντιπάλου. Διώχνουν τον κόσμο οι ομάδες που δεν κυνηγάνε το γκολ, δεν ψάχνουν τη νίκη. Απεναντίας, το ποδόσφαιρο κερδίζει όταν οι ομάδες απλώνουν τα όποια προσόντα τους.

Πρώτα είναι θέαμα το ποδόσφαιρο και μετά όλα τα άλλα. Και ως θέαμα απαιτεί από προπονητές και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν θετικά, όχι αρνητικά. Με ποδόσφαιρο, όχι με αντιποδόσφαιρο.

Αληθινή επιτυχία του Παναιτωλικού το 2-1 και σε βάρος του Ολυμπιακού. Σε καμιά περίπτωση αποτέλεσμα τυχαίο. Και, μάλιστα, προέκυψε με ανατροπή, όπως την περασμένη Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ. Προηγήθηκε πριν το τέταρτο ο Ολυμπιακός. Το τυχαίο είναι ότι και με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό σκόραραν οι ίδιοι παίκτες του Παναιτωλικού.

Διαβαστε ακομα:

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΕΓΙΝΕ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΚΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ