Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ... ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΜΑΡΣΕΙΓ

 
Άρχισαν τα όργανα. Ο ΠΑΟΚ υστερεί σε ρόστερ σε σύγκριαη με την αντίπαλο του στην Ευρώπη, την Μαρσέιγ. Αυτό δεν είναι είδηση. Ούτε σημαίνει πως η ελληνικη ΠΑΕ έιναι χαμένη από χέρι. [Πιθανότητες πρόκρισης, μεγαλύτερες βέβαια, έχει το γαλλικό κλαμπ. 
Κατ΄ αρχάς. Ο μεν ΠΑΟΚ παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, η δε Μαρσέιγ στο γαλλικό. Με ρόστερ της αξίας, δηλαδή των χρημάτων που διαθέτει μια ελληνική ΠΑΕ, η Μαρσέιγ δεν θα είχε καμιά τύχη στο γαλλικό πρωτάθλημα. Για να γίνουμε συγκεκριμένοι: Μια τουλάχιστον ενδεκάδα ποδοσφαιριστών της Μαρσέιγ έχει μηνιαίο μισθό περισσότερα ευρώ απ' όσα κερδίζουν όλη τη σαιζόν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.
Ο Γιώργος Βρδινογιάννης είχε πει: ''Οι ομάδες φτιάχνονται, δεν αγοράζονται''. Λόγια, άνευ σημασίας και αξίας. Η αλήθεια είναι πως καμιά ομάδα δεν γίνεται καλύτερη χωρίς καλύτερους ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν σημαίνει πως μια ομάδα μόνο με καλύτερους παίκτες θα είναι καλύτερη από άλλη με απλά καλούς παίκτες. Στο παιχνίδι παίζουν κι αλλοι παράγοντες. 
Το ποιος θα επικρατήσει στην κόντρα ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ, κανείς δεν το ξέρει, αν αυτό είναι το ζητούμενο. Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Το μ'όνο σίγουρο είναι ότι η καλλική ομάδα έχει πιο ακριβούς, άρα καλύτερο υλικό.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΟΚ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ… ΟΑΚΑ