ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Υπάρχει και η ουσία στη χθεσινή κόντρα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ. Πέρα από ό,τι έγινε στην ρεβάνς κυπέλλου και ακόμα πέρα από την πρόκριση στον τελικό του ΠΑΟΚ. Και η ουσία είναι μακριά από το διαιτησία, από το αν είναι δίκαιη η ισοπαλία 1-1 και αν ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός ήταν τυχεροί ή άτυχοι.

Είναι ιστορικό το αποτέλεσμα, και δεν αναφερόμαστε στο σκορ, στο  1 -1, αλλά στο γεγονός, δηλαδή στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και μπροστά στον κόσμο του. Είναι αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει την ενθρόνιση του ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση στην ιεραρχία των ομάδων. Πίσω από τον Ολυμπιακό και μπροστά από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η ΑΕΚ πήρε 0 -0 στην Τούμπα και παρ’ ό,τι προηγήθηκε 1-0 στη ρεβάνς έφυγε ηττημένη 2-1 από το ΟΑΚΑ. Την πρόκριση πήρε ο ΠΑΟΚ. Ο οποίος ΠΑΟΚ πάλι με 0 -0 στην Τούμπα κόντρα στον Ολυμπιακό έπαιξε χθες για να προκριθεί στο Καραϊσκάκη ως ισάξιος του πρωταθλητή. Δεν ήταν ισάξιος, ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού.

Στον τελικό κυπέλλου 2021 τον κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με φιναλίστ τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Τον πρωταθλητή Ολυμπιακό απέκλεισε χθες ο ΠΑΟΚ. Τι άλλο; Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τοποθετεί την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης στη δεύτερη θέση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2019 και τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία κύπελλα Ελλάδος.

Αυτή είναι η ουσία. Ακόμα και να χάσει στον τελικό του 2022, από τον Παναθηναϊκό, η δεύτερη θέση ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Διαβαστε ακομα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ 0 -0