ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΚΥΛΩΝ

 
Πρωτάθλημα σκύλων. Τι είναι αυτό; Αθλητισμό κάνουν και οι σκύλοι. Όχι ακριβώς, άνθρωποι που αγαπάνε, που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα εν λόγω τετράποδα, παρέα οι δυο τους, δίποδα και τετράποδα, συμμετέχουν σε αθλητικού τύπου ανταγωνισμούς. Κανονικά πρωταθλήματα. Το παγκόσμιο ξεκινάει μεθαύριο στο Καρπενήσι. Για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα. Θα αγωνιστούν 400 περίπου σκυλιά, επαρκώς εκπαιδευμένα, το καθένα στην ειδικότητα του. Την αθλητική ειδικότητα του.
Ποιες είναι οι ειδικότητες των σκύλων που πολύ αυστηρά κριτήρια θα διαγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα; Η Υποταγή, δηλαδή αν πειθαρχούν απολύτως στον αφέντη τους. Η ιχνηλασία, το λέει η λέξη, ψάχνω τα ίχνη. Άλλο ''άθλημα'' είναι η Προστασία κλπ.
Κάθε χώρα στέλνει τα καλύτερα σκυλιά, αυτά που στους εθνικούς διαγωνισμούς τα πήγαν καλύτερα και συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Για μια λεπτομέρεια της λεπτομέρειας ένας ''αθλητης'' σκύλος χάνει - κερδίζει, προκρίνεται - αποκλείεται από τους αγώνες.
Συμμετέχει και η εθνική Ουκρανίας. Σε πολεμική ετοιμότητα η πατρίδα, αλλά και η ζωή συνεχίζεται. Ο πόλεμος αλλάζει τους ρυθμούς ζωής, δεν βάζει ταφόπετρα στη ζωή. Και μέσα στη ζωή είναι και το χόμπυ, γα κάποιους η ασχολία με τις ''αθλητικές'' δυνατότητες του σκύλου.
Διαβαστε ακομα:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ... ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ