ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ

 
Το παιδί γεννήθηκε στο Ληντς της Αγγλίας, διότι ο πατέρας του ήταν χαφ στην τοπική ομάδα. Γι' αυτό και ο ίδιος έγινε οπαδός της Ληντς. Ο δε πατέρας του έπαιξε και στη Νότιγχαμ Φόρεστ και στην... Μάντσεστερ Σίτυ. Τριών χρονών ο Έρλιγκ επιστρέφει στην πατρίδα, την Νορβηγία και γίνεται κι αυτός ποδοσφαιριστής. Επιθετικός, αν ήταν αμυντικός σαν τον μπαμπά του, όσο καλός κι αν ήταν δεν θα έπιανε τα ίδια λεφτά που για πάρτη του ξηγήθηκε η Μάντσεστερ Σίτυ.
Φύγει το 2019 από την νορβηγική Μόλντε, και κονομάει η ομαδούλα ένα πακέτο από την αυστριακή Σάλτσμπουργκ. Το αμέσως επόμενο χρόνο, το 2020 κονομάει το δικό της πακέτο η Σάλτσμπουργκ από την γερμανική Μπορούσια Ντόρμουντ. Ήδη η Ντόρμουντ κονόμησε κι αυτή διότι παραχώρησε τον παικταρά στην Μάτσεστερ Σίτυ.
Στα 22 του ο ξανθομπάμπουρας και κατάλευκος βίκιγκ Έρλιγκ Χάλαντ είναι παίκτης της Σίτυ και θα πληρώνεται κάθε εβδομάδα με 467.000 ευρώ. Κόστος μεταγραφής 100 εκατομμύρια, συν ρήτρα αποδεύσμευσης άλλα 60 εκ ευρώ. Προβλέπεται στη σούμα για το πενταετές συμβόλαιο του να κοστίσει στους Άραβες ιδιοκτήτες του κλαμπ ένα ποσό γύρω στα 300 εκ. Εκτός κι αν τον πουλήσουν σε καμιά Ρεάλ ή Παρί.
Μάλιστα, κύριε. Τα λεφτά στα πόδια του 1 μ. 94 ύψος Νορβηγού φανερώνουν το οικονομικό success story του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αν δεν κυκλοφορούσε χρήμα με τη σέσουλα όσο παικταράς είναι κάποιος τέτοια λεφτά σαν κι αυτά που δόθηκαν στον Χάλαντ, δεν θα τα έβλεπε κανείς.
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ;