ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΡΙΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ

 
Οι μεταγραφές του πρωταθλητή Ολυμπιακού με ποια κριτήρια γίνονται. Για να ενισχύσουν τον Ολυμπιακό της Ελλάδος ή τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Κατανοητό πως κυκλοφορούν δυο Ολυμπιακοί, μάλιστα ο ένας πολύ μικρή σχέση έχει με τον άλλον. Δεν κατάλαβα. Ίδιος και όμοιος είναι ο Ολυμπιακός όταν παίζει με τον Απόλλωνα και τη Λαμία μ' εκείνον τον Ολυμπιακό όταν αντιμετωπίζει π.χ. την Άρσεναλ  και την Άιντραχτ. Όχι, βέβαια.
Ο Ολυμπιακός δεν είναι ευρωπαϊκή ομάδα. Ούτε ελληνική. Και τι είναι; Μια ΠΑΕ ελληνική δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ενεργεί με στόχο επιχειρηματικό. Τι σημαίνει αυτό; Να εκμεταλλεύεται την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που τις εξασφαλίζει στην... Ελλάδα. Να ξέρουμε τι λέμε. Από το τι καταφέρνει στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και κάθε άλλη ελληνική ΠΑΕ, κρίνεται η συμμετοχή τους στην ευρωπαϊκή αρένα.
Στόχος για την κάθε ελληνική ομάδα δεν είναι να προχωρήσει- και μέχρι που να πάει; - στην Ευρώπη. Στόχος είναι να κερδίσει χρήματα. Να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή της στις διοργανώσεις της Ευρώπης. Όχι να κυνηγάει το αδύνατο, αν πράγματι το κυνηγάει. Είναι αδύνατο ελληνική ομάδα να κάνει το κάτι περισσότερο στην Ευρώπη απ' αυτά τα γνωστά εδώ και χρόνια πολλά. 
Αυτό που μένει είναι μόνο να πουλάει παίκτες πιο ακριβά απ' όσο τους αγοράζει. Αυτός είναι ο στόχος. Ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στους ομίλους του champions league θα χρειαστεί να αποκλείσει τρεις αντιπάλους. Άντε και προκρίθηκε, διότι πράγματι είναι μέσα στις δυνατότητες τους να περάσει τρεις κατώτερες ή ισάξιες ομάδες του. Τι περισσότερο να κάνει στους ομίλους; Επόμενο είναι να κολλήσει. Τα περιθώρια του δεν είναι στο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά στο εμπορικό. Στο οικονομικό. Να κερδίσει χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες εξελίσιμους να δείξουν την αξία τους για να μεταπωληθούν.  
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ