ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΜΕ ΤΙΣ... ΣΟΥΠΕΡ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

 
Να το πούμε με μια λέξη. Οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών που γίνονται, που θα γίνουν είναι... συντηρητικές. Σε καμία περίπτωση να ενισχύσουν τις ομάδες σε τέτοιο βαθμό ώστε να τις κάνουν καλύτερες. Να τους αλλάξουν επίπεδο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Να το πούμε αλλοιώς: Δεν έχουν γίνει αυτά τα πράγματα. Τα αλλόκοτα πράγματα. 


Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, να μην είναι Ολυμπιακός, και με τις μεταγραφές να μετατραπεί σε Άγιαξ ή Γοιυβέντους. Ο ΠΑΟΚ αυτός που δεν γνωρίζουμε δεκαετίες. Η ΑΕΚ να ξεπεράσει τον ιστορικό εαυτό της. Ο Παναθηναϊκός να κάνει το άλμα της αιωνιότητας και να ξαναπαίξει στον τελικό της Ευρώπης. Είναι αυτοί οι υπέρτατοι στόχοι με τις πολυδιαφημισμένες μεταγραφές;


Ξεχνάμε το εμπόριο των μεταγραφών από τα... πρωτοσέλιδα, για να πουλήσουν κανένα φύλλο παραπάνω. Λανσάρονται ονόματα ποδοσφαιριστών, λες και οι ελληνικές ομάδες την προσεχή σαιζόν θα... τρομάξουν την Ευρώπη. 
 

Ποιες μεταγραφές; Η «μάχη» γίνεται για να βρουν κάποιον ελεύθερο ποδοσφαιριστή, σε συμφέροντα τιμή. Κι αν δεν είναι ελεύθερος, μήπως βολευτούν με κάποιον δανεικό. Επόμενο. Εταιρείες είναι ο ομάδες, επιχειρήσεις. Στο παρελθόν ανήκει εκείνο το γραφικό σλογκανάκι σε βάρος του πρόεδρου ''Βάλε στον πωπό σου τα λεφτά''. Τα λεφτά είναι της ΠΑΕ, και δεν είναι για πέταμα. Τόσα προβλέπονται τα έσοδα, και με βάση αυτή την πραγματικότητα θα κινηθεί η ομαδάρα στην ποδοσφαιρική αγορά.


Πολύ σωστά, λοιπόν, πολύ λογικά τα αφεντικά των ελληνικών ποδοσφαιρικών εταιρειών δεν αβαντάρουν τα... πρωτοσέλιδα, τα οποία όμως προσπαθούν να... εντυπωσιάσουν τη φανατίλα. Ότι με τις μεταγραφές θα γράψει... Ιστορία η ομαδάρα τους, θα αλλάξει μοίρα, όλοι οι άλλοι θα βλέπουν την πλάτη της. Τα γνωστά και πολυμεταχειρισμένα.
 
Την καλύτερη μεταγραφή την οποία σνόμπαραν τα πρωτοσέλιδα την πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έδωσε τον Κολομβιανό Περέα (φώτο), σε ΠΑΕ του γερμανικού πρωταθλήματος κι έκανε παντελόνι δυο εκατομμυριάκια σπαρταριστά. Οι πολυδιαφημισμένες μεταγραφές κανένας δεν ξέρει αν και πόσο θα αποδώσουν.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ... ΔΕΥΤΕΡΟ