ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΠΕΣ, ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ

 
Ο κατάμαυρος 20χρονος Ολλανδός Μπράιαν Μπρόμπεϋ είχε αποδεσμευτεί από τον Άγιαξ και ο παίκτης υπέγραψε στη Λειψία. Δεν έπιασε στη γερμανική ομάδα και δόθηκε δανεικός στον... Άγιαξ! Έχει και συνέχεια το έργο. Ο  Άγιαξ με 16,35 εκ. ευρώ αγόρασε τα δικαιώματα του μαυρούκου από την Λειψία και τον έβαλε να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο Μπράιαν Μπρόμπεϋ θα μείνει πενταετία στον Άγιαξ. Ο παίκτης θα πουληθεί αν γίνει προσφορά και... τώρα! Και την αμέσως προσεχή μεταγραφική περίοδο.
Άσε να λένε. Ότι ο Άγιαξ ξεπουλάει, μάλλον αδειάζει το ρόστερ του παραχωρώντας τον έναν μετά τον άλλον τους παικταράδες του. Μα, αυτή είναι η δουλειά του Άγιαξ! Να βγάζει παίκτες και να τους πουλάει. Να αγοράζει άλλους φτηνά και να αναδεικνύει την αξία των μεταγραφών με σκοπό να τους μεταπωλήσει. Δεν υπάρχει παίκτης- σημαία που λενε. Τι είναι αυτό; 
Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Άγιαξ πωλιούνται. Χωρίς κριτήρια, χωρίς να ενδιαφέρει ποια ομάδα τους θέλει. Μοναδικό στοιχείο που λαμβάνεται υπ' όψιν είναι το νούμερο της προσφοράς. Μια ακόμα χρονιά και ο πρωταθλητής Ολλανδίας κατάφερε να πιάσει το στόχο του. Να ξεπεράσει τα εκατό εκ.έσοδα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. 
Ρεάλ και Λίβερπουλ, Παρί και Μπάγερν άστους να κυνηγάνε την πρωτιά στην Ευρώπη. Και ο Άγιαξ είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, ο σούπερ πρωταθλητής! Στην κονόμα! Φέτος έδωσε τη μισή ομάδα του. Και τι μ' αυτο! Και το πρωτάθλημα θα ξαναπάρει, και θα πρωταγωνιστήσει πάλι στην Ευρώπη, που σημαίνει θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες του να φανούν και να γίνουν στόχος... μεταγραφικός. Στη φώτο, από τη νίκη 3 - 2 του Άγιαξ επί του ΠΑΟΚ. 
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟΣ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΣ... , ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ!