Η ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 
Με αφορμή τον αποψινό του αγώνα με την  Λέφσκι στις 8.30 να μετρήσουμε τον ΠΑΟΚ της... Ελλάδος. Να αγνοήσουμε τον ΠΑΟΚ της Ευρώπης και να τον ζυγίσουμε τι ψάρια πιάνει στο ντόπιο πρωτάθλημα. 
Με 14 ομάδες γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά οι πέντε έχουν το λόγο. Αυτές οι ''5'' για συγκεκριμένους λόγους θα πρωταγωνιστήσουν. Μ' άλλα λόγια θα διεκδικήσουν τις μεγάλες θέσεις στην κορυφή της βαθμολογίας. Το πρωτάθλημα είναι υπόθεση των ''5'', καμιάς άλλης ομάδας. 
Η πεντάδα του πρωταθλήματος κατά σειρά ιστορικών δεδομένων είναι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης.
Αν λάβουμε υπ' όψιν τα δεδομένα της τελευταίας πενταετίας, τότε η ιεραρχία αξιολόγησης διαφοροποιείται ως εξής: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης.
Ποια είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία που διαμορφώνουν την εικόνα και την ταυτότητα κάθε ομάδας; Κατ΄αρχήν το brandname και με βάση αυτό η σειρά παραπέμπει στην προϊστορία: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης.
 
Δεν αλλάζει η σειρά αν ληφθεί υπ' όψιν το οπαδικό μέγεθος κάθε ομάδας.
 
Στη βαρύτητα του ονόματος του μεγαλομετόχου. Με εξαίρεση τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Άρης, τον κύριο Καρυπίδη, οι άλλες τέσσερις ποδοσφαιρικές εταιρείες ελέγχονται από άτομα οικονομικά πανίσχυρα. Κατά πολύ καλύπτουν τις απαιτήσεις μιας ελληνικής ΠΑΕ. Μαρινάκης, Αλαφούζος, Σαββίδης και Μελισσανίδης για τα μέτρα του ντόπιου πρωταθλήματος είναι κολοσσοί.
Την τύχη της ομάδας στο προσεχές πρωτάθλημα θα αποφασίσει και το ρόστερ, αλλά και ο προπονητής της κάθε ομάδας. Υπερέχει ο Ολυμπιακός, με τον Μαρτίνς για πέμπτη σαιζόν στον πάγκο του. Πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ λόγω Λουτσέσκου, ο οποίος έτσι ή αλλοιώς έχει γνωριστεί και τον έχουν γνωρίσει στην Τούμπα. 
Σχετικά με το ρόστερ. Παίζει διαφορετικό κάθε χρόνο. Ενισχύεται με μεταγραφές, αποδυναμώνεται με αποχωρήσεις. Όπως και να ΄χει η ζυγαριά θα γράψει στο γήπεδο. 
Στη φώτο ο νέος σέντερ μπακ της ΑΕΚ, ο Κροάτης Βίντα.
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΒΑΖΕΙ VIKING GLADIATOR