ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 
Ένα ερώτημα σεμνό και μάλλον χρήσιμο. Γιατί γίνεται πρωτάθλημα στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι εύκολη.  Και καλύπτει την πραγματικότητα που ισχύει εδώ και πολλές δεκαετίες. Βέβαια. Επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο. Αλλαγή ουσιαστική και πραγματική είναι το παιχνίδι να απευθύνεται στον κόσμο και να λειτουργεί ως θέαμα. Το προϊόν να ψάχνει θεατές. Αυτοί να είναι οι πελάτες του. 
Τι γίνεται με το πρωτάθλημα made in Greece; Διοργανώνεται για να βοηθάει κάποιους αξιοπρεπείς κυρίους να βγάζουν προς τα έξω, να μην τα κρατάνε μέσα μας, αυτά που έχουμε ανάγκη να ξεράσουν. Γίνονται αγώνες με ομάδες και διαιτητές, για να ρίχνουν οι εν λόγω αξιοπρεπείς κύριοι τα μπινελίκια τους στους αντιπάλους. Και στους διαιτητές, βεβαίως. 
Αυτή είναι η μεγάλη, η αληθινή προσφορά του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Μη ντρεπόμαστε να το ομολογούμε.
Ασχολούμεθα μ' ένα κωλοπρωτάθλημα το οποίο κάποιοι εδώ και χρόνια το χρησιμοποιούν για να ξεχαρμανιάζουν από τα... υγιή εσώψυχα τους. Μιλάμε για ένα κοινό. το οποίο τους καίει μόνο είναι η ομαδάρα μας. Να κερδάει. Να παίρνει το πρωτάθλημα. Διαφορετικά υπάρχει πουστιά. Διαιτησία πιασμένη.
Κανονικά αυτός που αγαπάει το ποδόσφαιρο δεν ασχολείται με το αντικείμενο. Και δεν πάει γήπεδο, Όπως άλλος δεν είναι μαλάκας να πάει σινεμά με τη σιγουράτζα ότι θα δει μάπα έργο.
Διαβαστε ακομα: 

ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΜΕΝΟ